PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Detinguts dos camioners per conduir beguts

Un home ebri truca una patrulla i quan arriba la insulta i l’agredeix

Per EL PERIÒDIC

Un agent de la Policia.
Un agent de la Policia. | MARICEL BLANCH
La Policia va realitzar la setmana passada, del 9 al 15 d’octubre, 16 detencions per delictes contra la seguretat del trànsit, concretament, per conduir amb una taxa d’alcoholèmia per damunt de la permesa. Dos dels detinguts són camioners, és a dir, conductors professionals i, per tant, la condemna és més elevada.
El primer camioner va ser interceptat el dia 10, a les 14.20 hores, en un control rutinari. L’home, resident de 48 anys, presentava una taxa d’1,46 grams d’alcohol per litre de sang. El segon camioner detingut ho va ser el dia 12, a les 14.55 hores, també en un control rutinari. L’infractor és un home resident de 33 anys, amb una taxa de 0,53 g/l.
 
En aplicació de l’article 124 de la Llei del Codi de Circulació, la franja mínima punible en matèria administrativa se situa per sobre del 0,2 g/l de sang en els conductors professionals i, quant a la responsabilitat penal, l’article 268 del Codi Penal estableix que les taxes d’alcoholèmia en un grau superior a 0,5 g/l de sang per als conductors professionals constitueixen delicte. Els dos detinguts s’enfronten a una pena de presó fins a dos anys i privació del permís de conduir fins a quatre anys. El Tribunal pot imposar, a més, la pena d’inhabilitació per a exercici de l’ofici o el càrrec fins a quatre anys.
 
D’altra banda, la Policia va detenir 14 persones més per conduir sota els efectes de l’alcohol.
 
Agressions / La setmana passada la Policia també va detenir un home, resident de 57 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra la funció pública. L’home, que presentava un fort estat d’embriaguesa, va requerir amb urgència la presència d’una patrulla ja que assegurava que tenia un problema, sense especificar quin. Quan els agents van personar-se on els havia indicat l’home, aquest va mostrar una actitud despectiva i desafiant cap als policies i, fins i tot, en va intentar agredir un. Quan l’agent el va voler reduir, l’home va oposar una forta resistència.
 
També va ser detingut a Encamp un home no resident de 37 anys com a presumpte autor d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic. Segons diversos testimonis, l’home va propinar diverses puntades de peu a la seva parella. A Ordino, un home i una dona residents de 41 i 29 anys, respectivament, van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat física en l’àmbit domèstic ja que es van agredir mútuament en el seu domicili.
 
Finalment, la Policia ha informat de la detenció d’un resident de 36 anys a la frontera del riu Runer, quan entrava en un turisme amb 0,9 grams de cocaïna.
 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT