PUBLICITAT

Andorra la Vella

Mig miler d’infants, atesos pels serveis socials el 2017

Augmenten els joves d’entre 8 i 14 anys acollits a la Gavernera

Per EL PERIÒDIC

Centre d’Acolliment d’Infants i Joves de La Gavernera.
Centre d’Acolliment d’Infants i Joves de La Gavernera. | Alex Lara
Els serveis socials andorrans van atendre 504 infants i joves durant els sis primers mesos de l’any, així es desprèn de les dades facilitades pel Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior que responen a una pregunta escrita de la consellera Rosa Gili, relativa al treball social dirigit al col·lectiu d’infants, joves i adolescents. 
 
Durant els 12 mesos del 2016, els mateixos serveis van atendre un total de 556 persones, pel que si l’evolució de les xifres segueix la tendència, 2017 tancaria amb un major nombre de joves atesos. 
 
Si ens fixem en les xifres per grups d’edat, la diferència més destacable amb el 2016 la trobem al Centre d’Acolliment d’Infants i Joves de La Gavernera. Fins al juny de 2017 ha acollit 16 joves d’entre 8 a 12 anys mentre que durant tot 2016 va arribar a fer-se càrrec de deu joves del mateix grup d’edat. 
 
Per contra, els joves d’entre 15 a 18 anys internats a la institució han passat a ser 12 aquest any (només fins al juny) mentre que el 2016 en van ser 17. 
El Departament d’Afers Socials compta actualment amb un total de 67 professionals que atenen el col·lectiu d’infants, adolescents i joves, segons el grau de risc que presenten. 
 
Concretament, La Gavernera compta amb 29 professionals per fer-se càrrec dels 35 menors que hi resideixen actualment. Es tracta de 13 monitors, 11 educadors socials, una psicòloga coordinadora, tres persones de suport i un cap d’àrea. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT