PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Un Cupido tecnològic

El NIU d’Andorra Telecom organitza el Demo Day, una trobada entre ‘start-ups’ i inversors

Per ESTHER JOVER MARTIN

El responsable del NIU i el director general adjunt d’Andorra Telecom, ahir.
El responsable del NIU i el director general adjunt d’Andorra Telecom, ahir. | ANA / C. G.
Un projecte tecnològic, madurat i a punt per implantar-se al mercat, necessita finançament. El NIU d’Andorra Telecom, la incubadora/acceleradora d’empreses, organitza una trobada per a què emprenedors i potencials inversors es coneguin i intercanviïn impressions. El primer NIU Demo Day tindrà lloc el 20 de novembre, i entre cinc i vuit start-ups tindran l’oportunitat de presentar els seus projectes a un públic format per una trentena (o més) entitats financeres, business angels, empreses de capital risc i family oficce andorrans. Després, cada emprenedor disposarà d’un espai per parlar en privat amb els inversors interessats. 
 
De moment, s’han preseleccionat una dotzena de projectes que aspiren a participar al NIU Demo Day, que abracen diferents àrees com apps, smart cities i software, sempre relacionades amb les tecnologies. Un partner especialista els avaluarà i en seleccionarà entre cinc i vuit per participar a la jornada de recerca d’inversors. 
El director general adjunt d’Andorra Telecom, Antoni Ambatlle, va subratllar ahir la importància del finançament: «Són moltes les start-ups que moren prematurament per no haver tingut l’oportunitat de presentar les seves idees i projectes a una xarxa d’inversors. El treball dels promotors, per molt bona que sigui la idea o el projecte, no és suficient quan han de destinar recursos a la definició de model de negoci, la producció, el màrqueting o la comercialització. Sense un finançament adequat és impossible que un emprenedor pugui tirar endavant», va argumentar.
 
Actualment, al NIU d’Andorra Telecom, ubicat a l’edifici Els Arcs de la Massana, hi ha set projectes en fase d’incubació: dos sobre videojocs; un de l’àmbit de la salut; un relacionat amb les telecomunicacions, i tres que treballen en el desenvolupament d’apps. «Algun d’ells estarà a punt per participar en el Demo Day», va avançar Ambatlle.
 
El NIU és un espai que genera «un ecosistema de col·laboració per al desenvolupament de noves empreses, proporcionant el suport d’Andorra Telecom i de mentors i col·laboradors per assegurar l’èxit del projecte». El seu responsable és Miquel Gouarré. Les instal·lacions disposen de 18 llocs de treball i tres sales de reunions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT