PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un film inèdit sobre Andorra pel dia del patrimoni

El jove Marc Casal fa una actualització d’una pel·lícula del 1936

Per El Periòdic

L’Arxiu Nacional d’Andorra (ANA) amb la col·laboració del Cineclub de les Valls organitza pel pròxim 27 d’octubre, Dia mundial del patrimoni audiovisual, la projecció d’un film inèdit del jove cineasta andorrà, Marc Casals. La pel·lícula és una versió cinematogràfica del film Andorra, de Pierre Cazal (a) Geo Kelber i que Casal ha actualitzat. La pel·lícula original, que data del 1936, ha estat rescatada durant el 2016 per un col·leccionista d’Andorra i conservada i digitalitzada per l’Arxiu Nacional, va detallar l’ANA.
 
Aquest serà un dels actes que tindrà lloc durant el Dia mundial del patrimoni audiovisual, que se celebra el 27 d’octubre i amb el que es vol conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de reconèixer la importància dels documents audiovisuals com a part integrant del patrimoni cultural.  El lema d’enguany serà Descobriu, recordeu, compartiu. 

A més, també es projectarà un muntatge realitzat a partir d’imatges familiars dedicat a la vida quotidiana contingudes en un DVD editat el 2004. Inclou imatges triades procedents d’una quinzena de fons diferents, que narren de forma diacrònica les celebracions i festivitats clau en el calendari i que marquen el cicle de l’any. Aquestes imatges són part del resultat d’una campanya de recuperació del patrimoni cinematogràfic, impulsada pel Govern amb el suport de la Unesco, que va donar peu a la recuperació de més de 25 fons d’orígens diferents, i a l’edició d’una col·lecció de DVD amb imatges amateurs i familiars que han anat revelant com era l’Andorra dels anys 40, 50 i fins als 80 del segle passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT