PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc juga a Torí amb l’empenta de la primera victòria

En el primer desplaçament a l’EuroCup es troba amb un conjunt físic i amb tiradors perillosos

Per JOAN JOSEP BLASCO

Passada enrere d’Albicy en el primer partit a l’EuroCup, contra l’Unics Kazan, al Poliesportiu d’Andorra.
Passada enrere d’Albicy en el primer partit a l’EuroCup, contra l’Unics Kazan, al Poliesportiu d’Andorra. | Martin Imatge
L’estrena a domicili a Europa del BC MoraBanc Andorra es produeix avui a Itàlia, davant el Fiat Torí (20.30 hores). Amb l’empenta que va suposar la victòria davant l’Herbalife Gran Canària, la primera de la temporada després de quatre partits, arriba a la cita de l’EuroCup amb ganes de donar-li continuïtat davant un conjunt que com el de diumenge a la Lliga Endesa, li exigirà el màxim, tant a nivell de joc com físic.
 
Poc més de 48 hores després de concloure el matx amb l’Herbalife, es presenta un nou partit, en una tònica que serà habitual aquesta campanya. «Si a la competició domèstica jugar fora de casa sempre és quelcom diferent, en partits d’EuroCup segur que també», exposa el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya. El conjunt piemontès té aspiracions aquesta campanya i «per la confecció de la seva plantilla sembla que vol fer un pas endavant», amb un equip «dotat de molt qualitat i molt bon físic». Destaca a Garret, que «assumeix molt joc», acompanyat en la posició de base per Poeta. El Torí compta amb Vujacic, ex NBA, que és «un gran tirador», a més dels estatunidencs Patterson, Washington i Mbakwe, que «són molt versàtils i els donen molt dinamisme».
 
A més de tornar amb una victòria, la intenció és la de seguir millorant perquè «som un equip en construcció, trobant cadascú el seu espai. No hem començat guanyant, el qual dificulta més que aquesta tasca sigui més ràpida i segur que hem de millorar». L’evolució davant els insulars va ser ben visible, tenint «ritme i equilibri, vam estar bé en situacions defensives, baixant percentatges del Gran Canària. Vam jugar com volíem» i va donar els seus fruits, tot i que als darrers minuts el nivell va baixar: «No hauríem d’haver arribat al final com vam fer-ho».
 
Made in USA / El Torí té, com tots els equips, les seves especificitats. El seu cas és el joc que aporten els jugadors nord-americans. «És un equip que viu molt de les seves individualitats, el talent, el joc amb pilota, i ells amb això tenen molta qualitat i capacitat per fer punts. Hem de mirar que no es trobi còmode i a gust al camp perquè sinó segur que per talent són un equip molt perillós», i per contrarestar-ho s’ha d’estar «sòlids al darrere. Juguem en una lliga on hi ha molts grans equips», que exigeixen el màxim, i «si estem concentrats i tenim cada vegada menys moments d’aquells que regalem situacions fàcils, som un molt bon equip defensiu, que provoca molts errors del rival i recuperem pilotes». Per sumar el primer triomf a l’EuroCup «hem de fer un altre molt bon partit si volem guanyar».
El marge de temps per preparar l’enfrontament és mínim. Les experiències que es porten viscudes fins el moment són un bagatge que s’han de valorar per seguir una progressió ascendent a nivell de grup i individual. «Totes aquestes situacions, guanyant i perdent, ens han de servir per seguir creixent», assegura Peñarroya, i ràpidament s’ha de «netejar el cap» en les victòries i les derrotes per afrontar el següent matx. No es pot «estar eufòric, ni trist o decaigut perquè les coses t’han anat malament. Necessitem que tothom estigui posat i concentrat i amb la confiança de fer les coses bé».
 
Aquesta temporada els duels s’estan decidint cap a una banda o l’altra per molt poc. «Seguim amb partits ajustats. Aquesta vegada ha caigut del nostre costat. Vam fer les coses bastant bé durant molts minuts i encara hem de saber portar les avantatges millor, però en línies generals el treball va ser molt bo», assegura Jaime Fernández, que agafa el triomf amb l’Herbalife amb mesura: «Necessitem confiança i una victòria te la dona, però tampoc hem de perdre el nord. Hem de seguir treballant. El Gran Canària és un equip molt complicat i això demostra que podem guanyar a qualsevol, però també podem perdre. Tots els dies s’ha d’estar concentrats».
 
Al darrer quart es va patir de valent un partit que minuts abans semblava quasi decidit. Amb la dinàmica que es portava, els nervis van aparèixer. «Et ve una mica la pressió per guanyar. Et veus fent un bon partit, 16 a sobre, i després et ve aquella pressió que potser el Gran Canària no tingui i nosaltres sí, perquè se’ns han escapat partits per molt poc i s’ha de saber jugar amb aquelles avantatges». Tenen après que sigui quina sigui la diferència «s’ha de seguir» al mateix nivell per a no donar ales al rival. 
 
Afrontar l’ACB i l’EuroCup fent un canvi de xip «és complicat, perquè juguem amb molt poc temps un altre partit», però «estem preparats per jugar les dues competicions al 100%, no reservarem cap energia». Pel base madrileny una de les claus a Torí serà repetir el joc contra el Gran Canària, on «vam ser més sòlids. Vam fer més el bàsquet que volíem, que és defensar, rebotar i córrer. Vam portar el ritme de joc nosaltres». Fernández admet que a nivell personal «m’estic encara adaptant i intento ajudar l’equip en el màxim que puc. Uns dies estic més encertat i altres menys, no estic en uns grans percentatges però confio que a través del treball arribaran». 
 
Elecció de president / L’ACB celebrava ahir una assemblea general a Madrid, amb representants dels 18 clubs de la competició, per marcar les línies a seguir en la substitució de Francisco Roca com a president de l’entitat. Deixarà el seu càrrec el 22 de novembre. Els clubs reunits en comissió de selecció van presentar les seves conclusions i la ruta a seguir per trobar un nou mandatari, que va ser aprovat per unanimitat. Les pròximes setmanes es portarà a terme un anàlisis financer i organitzatiu per elaborar la proposta d’objectius estratègics a diferents terminis. Queda obert un procés de selecció per presentar candidatures a la presidència.
PUBLICITAT
PUBLICITAT