PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Vila convoca als representants polítics de Sant Julià de Lòria

Pintat manté el misteri sobre el vot liberal

Per JOAN RAMON BAIGES

Pintat (dreta) amb Ferran Costa i Jordi Gallardo al Consell General, l’octubre de l’any passat.
Pintat (dreta) amb Ferran Costa i Jordi Gallardo al Consell General, l’octubre de l’any passat. | MARICEL BLANCH
L’informe de Miguel Ágel Aparacio va ser el protagonista de la reunió que va tenir lloc dilluns a la tarda al Comú de Sant Julià de Lòria. El cònsol, Josep Vila, hi va convidar a tots els membres de la corporació (majoria i oposició), als consellers generals elegits per la circumscripció nacional Josep Pintat (liberal) i Ladislau Baró (DA), i als consellers generals liberals de la llista parroquial, Carine Montaner i Josep Majoral. També hi va assistir el ministre d’Economia, el lauredià Gilbert Saboya, mentre que Gerard Alís (PS) també estava convocat però no hi va anar.

posició dels cònsols / Durant la reunió Saboya va indicar que tots els comuns estaven d’acord amb les propostes de transferències i competències, una afirmació que va topar amb l’oposició de la majoria d’assistents. Per la seva banda, Pintat i Vila van exhibir les seves diferències quan el president del grup liberal va afirmar que el cònsol no havia dissentit en les reunions amb els altres comuns –fet que Vila va negar– mentre que el conseller comunal de Cultura, Josep Roig (SDP), va recordar que els comuns no estan a favor dels dos projectes de llei.
La reunió va servir perquè el cònsl major lliurés l’ampliació de l’informa (de 25 pàgines) i uns apunts del catedràtic amb els quals responen als dos informes que el Govern va presentar per defensar la constitucionalitat dels dos projectes de llei que se sotmetran a votació divendres vinent.

El president del Grup Parlamentari Liberal, Josep Pintat, no va donar pistes durant la reunió a Sant Julià de quin serà el vot dels conseller liberals en la votació de divendres al Consell General. En canvi es va mostrar partidari, segons fonts presents a la trobada, que siguin el Govern i els comuns els que dialoguin les possibles divergències.
Molt diferent va ser la postura del conseller liberal al comú lauredià, Joan Albert Farré, que es va manifestar sense fissures en la mateixa línia que la corporació i va defensar els arguments que Aparició exposa en els seus informes. Pintat i Farré són l’exemple de les diferents sensibilitats que hi ha a la família liberal.
PUBLICITAT
PUBLICITAT