PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

A la recerca de mecenes per rodar el curt ‘Le Blizzard’

Isak Férriz, Maria Lanau i Aida Floch protagonitzen l’audiovisual

Per E. J. M.

Recreació del futur rodatge de ‘Le Blizzard’.
Recreació del futur rodatge de ‘Le Blizzard’. | Concept Art d’Angel Trancón Arts
Després del brutal èxit de Wolves, Álvaro Rodrígeuz Areny torna a provar sort amb el curtmetratge i s’embarca en el rodatge de Le Blizzard. Repeteix temàtica, la Segona Guerra Mundial i els refugiats, i protagonista, Isak Férriz. Per tirar endavant el projecte, l’equip busca suport econòmic i ha endegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, mitjançant la qual intentarà recaptar 3.000 euros per a la producció de l’audiovisual. Queden 38 dies per col·laborar. De moment, ja han trencat el gel amb quatre mecenes i 170 euros.
 
A Le Blizzard, la traducció anglesa més aproximada que Rodríguez ha trobat per al torb, la ventada de neu, l’autor-director intentarà que el públic visqui les inclemències que van passar aquells que van travessar (o intentar) el Pirineu durant la Segona Guerra Mundial. 
 
El curtmetratge, de 15 minuts,  barrejarà el realisme històric amb tocs de terror (com Wolves). La trama se centra en Marie, una jove refugiada que busca desesperadament la seva filla en un misteriós bosc, després de despertar-se ferida durant una tempesta de neu.
 
Marie serà interpretada per Aida Folch, nominada al Goya a millor actriu l’any 2012 per El artista y la modelo, de Fernando Trueba. L’equip artístic el completen Isak Férriz, protagonista de Wolves, i que ha participat en produccions com Cites. Actualment, prepara Gigantes, per a Movistar +, d’Enrique Urbizu.
L’altra andorrana de l’equip artístic és Maria Lanau, que l’any 2010 va guanyar el Premi Butaca a la millor actriu secundari de teatre por Germanes.
La nena, Margot, la interpreta Irene Quero, que va fer d’Evrona a Wolves. Tan petita i ja ha actuat en films com Mindscape i The Gunman.
 
La previsió és rodar a Andorra durant el mes de desembre i estrenar el curt el juny que ve. Les col·laboracions dels mecenes, amb recompenses incloses, poden anar des dels 10 euros als 500 euros. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT