PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’estiu supera per primera vegada el milió de turistes

Camp augura un 2017 històric amb més visitants que mai

Per Iván Moure

Camp exposa el resultat en xifres de l’estratègia de comunicació d’Andorra Turisme per a l’estiu del 2017.
Camp exposa el resultat en xifres de l’estratègia de comunicació d’Andorra Turisme per a l’estiu del 2017. | SFG
Ahir va tocar a Andorra Turisme i el Ministeri que encapçala Francesc Camp fer balanç de l’estiu i va ser com un bany d’elogis. La principal font d’ingressos del Principat, el visitant estranger que pernocta, ha superat les previsions, que també s’ha de dir que no era difícil. L’objectiu, ja tradicional en els darrers anys, era millorar les xifres del mateix període de temps del 2016 en un 3% i s’ha arribat al 12,2%. Val a dir que Andorra Turisme focalitza tota la seva estratègia en el turista (el que dorm) i ignora l’excursionista (el que ve i marxa en un mateix dia), traduït en números, és el que ha fet saltar l’eufòria (continguda) entre els actors que treballen per atraure el turista que almenys passa una nit a Andorra: dels 909.082 que es van registrar entre l’1 de juny i el 30 de setembre de l’any passat als 1.019.882 del 2017. Per primera vegada des que existeix el departament d’estadística s’ha superat el llindar del milió.
 
El ministre Camp ha fet èmfasi en què aquest estiu «s’han trencat barreres psicològiques». Unes quantes. A més de la del milió de turistes, també en quant a la ocupació hotelera, «que també ha superat per primer cop el 60% des que es compten les xifres» i la venda d’entrades als serveis d’oci com ara Naturlàndia, Vallnord i Grandvalira, Caldea i Inúu, museus i monuments o els refugis guardats i els parcs naturals de Sorteny i Comapedrosa, «superior al mig milió», segons va afegir.
 
Dit això, sembla que hi ha un parell de rècords que també cauran. Estadística encara no ha fet públiques les xifres de visitants al setembre, però tot apunta a que l’estiu superarà els tres milions, dels quals més de dos seran excursionistes. A més, des del setembre de l’any passat fins l’agost d’aquest es comptabilitzen més de vuit milions d’entrades d’estrangers, tot i que Turisme fa els balanços de novembre a octubre i és una incògnita si es rondarà aquesta xifra, degut a la situació política que es viu a Catalunya, on hi ha es concentra la majoria de turistes: «Ens preocupa que es puguin tancar la frontera», com va passar el 3 d’octubre, «però això ja no està a les nostres mans», va sentenciar Camp.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT