PUBLICITAT

Encamp

Encamp celebra el Dia internacional de les biblioteques

Per El Periòdic

Biblioteca d'Encamp
Biblioteca d'Encamp | Comú d\'Encamp
D es de 1997, cada 24 dʼoctubre es commemora el Dia de la Biblioteca, rememorant la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada el 1992 durant la guerra dels Balcans. L’objectiu de la diada és donar a conèixer la tasca que fan les biblioteques i els professionals que hi treballen.
Les activitats començaran el pròxim 16 dʼoctubre a Encamp amb un concurs a Instagram que sʼallargarà fins al 23 dʼoctubre. El concurs consistirà en acostar-se a la biblioteca i fer-se una foto, sigui sol o amb la família, que demostri què pots fer dins dʼuna biblioteca (llegir el teu llibre preferit, explicar contes als més menuts, agafar llibres i vídeos en préstec, buscar informació, estudiar...) 

Un cop feta la instantània, s’ha de seguir el compte @comuencamp i penjar la fotografia a Instagram amb lʼetiqueta #encampviulabiblio. 
Hi haurà dos premis, un a la fotografia més original i lʼaltre a la fotografia més familiar, que consistiran en un val per la compra de llibres i un regal sorpresa per a cada guanyador. El lliurament de premis es realitzarà el pròxim 24 dʼoctubre a les 19 hores a la biblioteca encampadana.
En el marc d’aquesta jornada també se celebrarà el Campionat de Scrabble en català a Encamp i al Pas de la Casa.


Encamp
Es disputarà el pròxim dissabte 21 dʼoctubre a la biblioteca comunal, estarà adreçat a  persones a partir de 16 anys. El campionat es desenvoluparà en dues tandes, de 10 a  13 h i de 15 a 18 hores, i estarà limitat a trenta persones que sʼhauran dʼhaver inscrit  abans, de forma gratuïta, a la mateixa biblioteca. La rebuda dels participants es farà a les 9.30 hores i el lliurament de premis es preveu cap a les 18.30 hores. Pel que fa als  premis, el primer classificat sʼendurà un Ipad mini i un joc de Scrabble i el segon  classificat optarà per un lector ebook i un joc de Scrabble. A més, es donaran dos  guardons especials, un al millor jugador dʼEncamp i un altre al participant que faci la  paraula amb més puntuació que pertanyi al vocabulari andorrà, que sʼenduran un val per la compra de llibres i un joc de Scrabble cadascun.


El Pas de la Casa
Se celebrarà el dissabte 21 dʼoctubre i tindrà lloc a la biblioteca comunal a partir de les  20 h. La inscripció, que és gratuïta, està limitada a un màxim de 30 participants i sʼha  de formalitzar abans del dia del campionat. En relació als premis, els guanyadors sʼemportaran, un Ipad mini per al primer classificat, i un joc de Scrabble i un lot de  llibres per al segon.

Les activitats a Encamp continuaran el 24 dʼoctubre amb una gimcana per equips per a totes les edats, que tindrà lloc a la biblioteca comunal de 17.30 a 19 h, que consistirà en una sèrie de proves dʼaptitud relacionades amb el món de les biblioteques, on sʼhauran de demostrar habilitats de recerca, lògica i treball conjunt.
Les persones interessades a participar en la gimcana, han de fer grups de 2 a 4 persones i inscriureʼs a la biblioteca dʼEncamp abans del 23 dʼoctubre. Lʼequip guanyador rebrà un val per comprar llibres i un regal sorpresa
Tanmateix, les biblioteques comunals dʼEncamp i del Pas de la Casa, el dia de lʼefemèride obsequiaran amb un llibre de segona mà totes aquelles persones que utilitzin el servei de préstec o sʼinscriguin com a nous usuaris. A més, a la biblioteca del Pas de la Casa omplint una butlleta entraran al sorteig dʼun abonament per al Centre Esportiu i dʼun lot de llibres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT