PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Canillo acollirà el Mundial de curses de muntanya

Se celebrarà el 15 de setembre del 2018 amb 300 participants

Per JOAN JOSEP BLASCO

Sarf i Vilella, a Canillo després de signar l’acord.
Sarf i Vilella, a Canillo després de signar l’acord. | FAA
El 15 de setembre de l’any vinent Canillo serà la seu dels Campionats del Món de curses de muntanya de la IAAF. La signatura del contracte es va realitzar el cap de setmana passat. L’esdeveniment comptarà amb dues curses i és la primera vegada que la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) organitza una prova del màxim ens internacional.
 
El secretari general de l’Associació Mundial de curses de muntanya, Tomo Sarf, visitava el Principat per confirmar l’arribada l’any vinent de la prova, signant el conveni amb Bernat Vilella, president de la FAA. Canillo és el lloc escollit per albergar les proves, que tindrà els traçats a la zona de les pistes del Forn. Per a la categoria sènior masculina i femenina s’estableix un recorregut d’11,7 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Per als júniors serà de 7,7 km i 610 m.
La FAA feia temps que hi anava al darrere. «És un projecte que s’ha fet realitat a llarg termini, fruit de la feina feta de vàries juntes anteriors», assenyala Vilella, que com a president se sent «molt orgullós que la federació pugui organitzar per primera vegada una competició a nivell internacional. D’aquesta manera ens mostrem part activa de la IAAF». Hi prendran part 300 atletes d’una trentena de països, reunint els equips prop de mig miler de components. Fins a la data, els futuribles per formar part del conjunt andorrà es prepararan a la zona. «Farem que entrenenin al circuit, per a que el tinguin memoritzat i estiguin el millor preparats possible per a poder fer uns bons resultats», exposa Vilella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT