Joc de desproposits

MoraBanc i Torí compten amb l’oportunitat de tancar el partit però desconnecten quan millor ho tenen

Per JOAN JOSEP BLASCO

Blazic s’escapa de Garret en l’enfrontament disputat ahir al Palla Ruffini.
Blazic s’escapa de Garret en l’enfrontament disputat ahir al Palla Ruffini. | Fiat Torí
Partit amb diferents alternatives i que cap dels dos conjunts va saber decidir quan millor ho tenia. El BC MoraBanc Andorra suma la segona derrota a l’EuroCup en un matx on fins a l’equador del segon quart va dominar. Va arribar a tenir una avantatge de catorze punts, però a partir d’aquí va patir un curtcircuit que el va fer perdre tot el que havia aconseguit fins llavors. El Fiat Torí, també marcat per la irregularitat, es va acabar adjudicant l’enfrontament (92-86).

Amb solidesa es presentava el MoraBanc al Palla Ruffini. Jankovic era el primer en anotar i el marcador es va anar mantenint a favor dels locals en un intercanvi de cistelles fins a l’empat a onze, amb un triple de Blazic. Jankovic en feia un altre i aquí els andorrans van començar a dominar el marcador, mantenint aquest cop l’encert en el rebot, sobretot l’ofensiu, que permetia tenir segones oportunitats de llançament. Les distàncies eren curtes però en una empenta final un 2+1 de Karnowski i dos tirs lliures d’Albicy permetien concloure el quart 20-27.

El polonès tornava a anotar només tornar a la pista. Jelinek, de tres, permetia marxar encara més, i el txec també materialitzava un contraatac tot seguit per continuar posant terra de per mig, que es culminaria amb un triple de Jankovic, per posar una màxima diferència de +14 (26-40). Els italians ho estaven passant realment malament, ja que els andorrans mantenien un rigor defensiu que no deixava al rival gaudir de bones ocasions de tir.

Frenada inesperada / La reacció torinesa va arribar, i de quina manera, amb un parcial de 12-0 que trencava amb tot el que s’havia acosneguit fins llavors, amb l’oportunitat de tenir el matx realment molt de cara per a la segona part. Les cistelles locals es van anar repetint. Mbakwe amb un 2+1 aconseguia acabar amb el parcial visitant, i a partir d’aquí el resultat es va anar estrenyent, ja que el andorrans no estaven gens encertats en el tir, al que se li va sumar alguna pèrdua de pilota. Garret i Okeke veien cistella, provocant el temps mort de Joan Peñarroya per frenar l’impuls italià. Però no va aconseguir-ho, perquè la tendència es mantenia. Washington aconseguia dos tirs lliure i Jones un triple materialitzant un contraatac. Quedava una possessió per davant i Fernández, sobre la botzina i a una mà, encistellava per acabar amb la mala ratxa i marxar als vestidors 38-42.

La cistella del madrileny no va servir per canviar la tendència, perquè el Torí es presentava a pista al tercer període amb la mateixa fortalesa. Patterson era el primer en encistellar i després de l’error de Jelinek, Vujacic encertava en un triple després que els italians atrapessin un rebot en atac. També erraven des dels 6,75 metres Jankovic i Shurna, i els transalpins no perdonaven, exercint una defensa en zona molt efectiva. Els punts locals seguien i un triple de Vujacic marcava un parcial de 22-2. Jankovic, amb quatre punts seguits permetia respirar, però només una mica, perquè el vendaval seguia ben viu, amb un Okeke especialment entonat. Ni un jugador segur en els tirs lliures com Stevic els anotava. Era preocupant el que estava passant en pista, sobretot amb el record proper de com s’havia capgirat tota la situació. La bona feina realitzada en un quart i mig es quedava en res. Una cistella de Poeta posava a l’electrònic el 71-60 amb el que finalitzava el període.

Però encara quedava partit. El mateix jugador encistellava i col·locava una màxima diferència dels seus de +13, però tres triples consecutius  del MoraBanc, els dos primers de Shurna i el següent de Blazic tornaven a posar dins al partit als andorrans, que el veien molt coll a munt fins llavors. Un punt més de Jankovic posava un parcial de 0-10 i en aquest moment podia canviar tot. Però els torinesos van saber mantenir la calma. Com en el segon quart els del Principat, no havien sabut tancar el partit quan millor ho tenien. Qui sapigués estar més serè en el que quedava d’enfrontament sumaria el triomf. La iniciativa era local, però a través de petites reaccions el conjunt andorrà tornava a acostar-se en el marcador, com amb la recuperació de Shurna que el nord-americà s’encarregava de transformar, o posteriorment mitjançant Karnowski.

Tot en joc / La tenisó era màxima perquè en aquells instants s’estava decidint el matx. I en una protesta, Joan Peñarroya patia la segona tècnica i era expulsat. Vujacic i Garret permetien agafar una distància  que complicava molt les opcions de remuntada. I així va ser. Blazic portava la veu cantant en anotació, però no era suficient, i el MoraBanc sumava la segona derrota a l’EuroCup. El partit va ser intens, i la petita picabaralla entre jugadors que va haver-hi al final en va ser una mostra.

Peñaroya: «No estic content en haver competit»
Fins a la meitat del segon quart «dominem en el joc, el ritme i les sensacions», però a partir de llavors «ens oblidem de defensar i s’acaba el partit». Al Torí «surten jugadors no tan importants en la seva rotació però que pugen la intensitat en el seu joc defensiu i ens equivoquem en l’atenció i presa de decisions, i comencem a atacar malament». En aquesta ocasió «no estic content en haver competit. No n’hi ha prou perquè no hem jugat bé i teníem el partit controlat».