PUBLICITAT

Tres famílies es reafirmen contra l’Albert Vives

Ratifiquen la denúncia a l’escola de la Seu per comentaris ofensius

L’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell.
L’escola Albert Vives de la Seu d’Urgell.
Tres famílies de la Seu d’Urgell van acudir ahir als Jutjats de la ciutat, citats pel jutge arran de la denúncia que van interposar a la Guàrdia Civil per comentaris realitzats per diversos professors de l’escola pública Albert Vives de la Seu. Els demandants han reiterat la denúncia i consideren que alguns docents, després de la repressió policial de l’Estat l’1 d’octubre passat a Catalunya, van fer valoracions ofensives i despectives cap a la Policia espanyola i la Guàrdia Civil, «emparades pel director».

La mare és guàrdia civil / La denúncia va més enllà i considera que el passat 3 d’octubre hi va haver «humiliacions, insults i fins i tot agressions» cap un dels fills dels demandats, la mare del qual és agent de la Guàrdia Civil, un fet que ja coneixien la resta de companys i professors. Les famílies s’han acollit al tràmit d’oferiment d’accions i en el transcurs d’aquest procediment han ratificat la denúncia. En aquest moment, però, no estan constituïts com acusació particular en la causa. Els demandants han refusat fer declaracions als mitjans. El jutge seguirà ara amb la instrucció de les diligències i amb els tràmits que consideri oportuns.
Poc abans d’aquesta compareixença, aquest dilluns el Departament d’Ensenyament va expressar públicament que avala les actuacions dutes a terme per l’escola Albert Vives perquè, després d’obrir una investigació dels fets, no ha constatat «cap indici» que fonamenti les acusacions presentades per les tres famílies.
PUBLICITAT
PUBLICITAT