PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Zoe, comissària de la pròxima edició de la Biennal de Venècia

La xifra de visitants al pavelló andorrà on exposa Eve Ariza ja ha superat els 40.000 visitants

Per EL PERIÒDIC

Un grup de canalla escolta el ‘Murmuri’ d’Eve Ariza a Venècia.
Un grup de canalla escolta el ‘Murmuri’ d’Eve Ariza a Venècia. | Andorra Biennal 2017
Zoe –Eva Martínez– ha estat nomenada comissària per a la pròxima edició de la Biennal d’Art de Venècia, que se celebrarà l’any 2019. La ministra de Cultura, Olga Gelabert, s’ha fixat en Zoe «per la seva intensa trajectòria com a artista i docent» i perquè també compta amb «una interessant experiència com a gestora cultural de plataformes, projectes i esdeveniments artístics. El seu caràcter emprenedor i la seva visió creativa i original del món de l’art s’han valorat com a actius molt valuosos en el context de la Biennal d’art de Venècia».
 
De fet, Zoe va ser una de les finalistes de l’última selecció per a la Biennal de Venècia que se celebra actualment, i en la qual Eve Ariza representa Andorra amb l’obra Murmuri. El pavelló andorrà a Venècia va arribar la setmana passada a la xifra de 40.000 visitants i ja ha superat, a sis setmanes del tancament, la xifra de visitants de les tres edicions anteriors.
 
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va valorar ahir molt positivament els primers resultats de la participació d’Andorra en la 57a edició de la Biennal, i va afegir la satisfacció del Govern per l’aposta de participació en aquest certamen internacional, tant per la projecció que representa per als artistes plàstics del país com per la presència destacada d’Andorra en un dels aparadors més importants dins el panorama artístic internacional. 
 
Selecció per al 2019 / D’altra banda, el Ministeri de Cultura recorda que continua oberta la nova convocatòria per a la concessió dels tres espais als Tallers d’art de la Massana. Sobre el treball desenvolupat durant l’estada se seleccionarà un dels tres projectes per representar Andorra a la 58a Biennal d’art de Venècia del 2019. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el pròxim 8 de gener. L’estada als Tallers d’art de la Massana serà de sis mesos, fins al 13 de juliol del 2018, data en què els artistes hauran de presentar els projectes.
 
El plec de bases es pot descarregar als webs tramits.ad, e-tramits.ad i cultura.ad o recollir-los al Servei de Tràmits del Govern, on s’entregarà en paper (caldrà esperar 24 hores) o en una clau de memòria d’acord amb els preus públics vigents. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT