PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’entrada de la capital a l’agència tributària està en ‘stand by’

Marsol diu que s’ha reunit amb Cinca i s’han donat un mes de marge

Per Núria Segura Insa

La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol.
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. | MARICEL BLANCH
La cònsol d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, va assegurar ahir a que està en «stand by» l’entrada del Comú d’Andorra la Vella a l’agència tributària nacional, que es preveu que comenci a funcionar el 2020. De fet, abans d’ahir, en una roda de premsa, Marsol va relatar que tenia previst reunir-se ahir amb la Junta de Govern per prendre una decisió que havien d’anunciar avui. 
 
Ara bé, tot aquest pla va canviar perquè abans d’ahir a la tarda, la cònsol va mantenir una reunió d’urgència amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, per avaluar la situació d’Andorra la Vella i com es podria incorporar en aquest ens. «Ho hem deixat en stand by per poder prendre una decisió», va ressaltar Marsol. En aquest sentit, va assegurar que s’han donat al voltant d’un mes de marge per poder estudiar «si es pot trobar una solució» perquè la capital també formi part d’aquest ens.
 
300.000 euros anuals / Malgrat això, Marsol va destacar que tal com està pensada l’agència tributària, a Andorra la Vella no li interessa entrar, ja que perdria al voltant de 300.000 euros anuals. Això es deu el fet que cada parròquia ha de portar un tant per cent de diners en proporció al que recapta. Aquests diners han de servir per pagar els treballadors i les instal·lacions de l’agència tributària nacional.
 
De moment, Canillo i la Massana ja van anunciar ara fa un any que descartaven ingressar en aquest ens estatal i que, per tant, seguien gestionen la recaptació d’impostos. Consideren que perdrien més que no pas el que guanyarien si formen part d’aquest ens. La resta de parròquies ja ha confirmat que ingressaran a l’agència tributària nacional. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT