PUBLICITAT

Un error humà i una avaria van ‘oblidar’ un detingut al calabós

Tot i que el jutge havia decretat la llibertat, va seguir empresonat

Un error tècnic i humà són els que haurien propiciat que un detingut passes més hores de les que li pertocaven retingut en un calabós, segons va informar ahir el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ahir en la roda de premsa posterior al consell de ministres. «Tot això, és molt embrionari, encara s’ha de poder determinar, però haurien intervingut els dos factors, una errada humana i la fallada del sistema», va exposar Espot. En concret, en el segon cas hi hauria hagut  una avaria «en el sistema d’avisos i de funcionament de la zona de detinguts», va indicar el ministre.
 
Els fets / L’home, un resident de 57 anys, va ser detingut la matinada de dissabte a diumenge per un delicte contra la funció pública, ja que va increpar a uns policies i fins i tot va intentar agredir a un agent. De fet, la patrulla es va desplaçar en un local d’oci nocturn, després que fos alertat pel mateix home que al·legava que hi havia un problema, però quan  van arribar es van trobar que no era així i que l’individu estava ebri. 
 
Per aquest motiu, l’home va ser detingut i va ser traslladat fins a les dependències policials d’Escaldes-Engordany, on està la seu central del cos. «Estava detingut perquè hi havia comès una infracció penal i fins aquí va haver-hi el procés normal i habitual», va exposar ahir el ministre.
Ara bé, el problema rau que hi va haver una ordre del ministeri fiscal per posar-lo en llibertat, però això no va succeir fins hores més tard. «En el moment que va haver-hi l’ordre no se’l va alliberar, sinó que va continuar detingut un nombre injustificat d’hores. Aquí és on hi ha la mala actuació, la negligència o l’error», va assegurar el ministre. 

Arran d’aquests fets, Espot va manifestar que ha demanat informes i escrits als agents que van participar en aquesta detenció tant de manera directa com indirecta, inclòs alts càrrecs, que s’espera que s’entreguin en els pròxims dies. «En cas que es pogués constatar que hi ha una mínima negligència per part d’algun dels agents s’adoptaran les decisions que s’hagin d’adoptar i es determinaran les sancions pertinents», va sentenciar.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT