PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Festa del Cinema punxa i atreu uns 2.000 espectadors

Tot i la caiguda del 30%, les sales d’illa Carlemany hi seguiran apostant

Per Esther Jover Martin

Alguns dels personatges que protagonitzaran l’última entrega de la saga ‘Star Wars’.
Alguns dels personatges que protagonitzaran l’última entrega de la saga ‘Star Wars’. | EL PERIÒDIC
Unes 2.000 persones han anat a veure una pel·lícula a les sales de cinemes illa Carlemany durant els tres dies de la Festa del Cinema, que ha tingut lloc entre dilluns i dimecres, tres dies en què l’entrada valia 2,90 euros. Tot i que les xifres són bones, queden lluny de l’última edició de l’esdeveniment: la davallada ha estat d’un 30%, un percentatge similar a l’anunciada ahir per la Federació de Cinemes d’Espanya (va admetre una caiguda d’espectadors del 37%). En les dues edicions de l’any passat, cinemes illa va atreure més de 4.000 espectadors i, enguany, les dues celebracions de la festa han sumat unes 3.700 persones de públic. 
 
El director de les sales, Jordi Torres, considera que la reducció d’espectadors ha estat a causa de «l’oferta de la cartellera», que no ha inclòs un èxit de taquilla, L’any passat, Un monstre em ve a veure va arrasar. Amb tot, el rànquing dels tres films més vistos durant les tres jornades han estat Blade Runner 2049, Toc Toc i El muñeco de nieve. Amb tot, Torres assegura que se seguirà «apostant» per la Festa del Cinema i «oferir els mateixos avantatges dels cinemes espanyols, tot i que aquí el cinema és més barat», va recordar.

En les pròximes setmanes hi ha programades algunes pel·lícules que es preveuen una bona entrada: La pell freda, de la novel·la homònima de Sánchez Piñol; el més nou de Thor; La Liga de la Justicia, de DC Comics, amb Superman, Batman Wonder Woman i companyia, i Coco, l’última proposta animada de Disney. 

Però l’estrena més esperada de l’any serà la vuitena entrega de la saga Star Wars: The last Jedi. La primera sessió tindrà lloc la mitjanit del 14 al 15 de desembre. Les entrades ja estan a la venda a la pàgina web de les sales i «ja en portem més d’un centenar de venudes», va avançar Torres. Com en l’entrega anterior, cinemes illa es planteja de preparar una acció per celebrar l’esdeveniment cinèfil de l’any, i ja en parla amb Andorra Telecom. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT