PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Reunió liberal abans del Consell per decidir el vot

El grup parlamentari es reunia aquest matí dues hores abans del Consell

Per J. R. BAIGES / I. MOURE

El grup liberal al Consell General
El grup liberal al Consell General | MARICEL BLANCH
No se sap si és estratègia per evitar filtracions o perquè no ha estat possible fer-ho abans, però el Grup Parlamentari Liberal es reunia aquest matí cap a les vuit, dues hores abans de l’inici del Consell General, per decidir si acaba donant suport o no a la reforma comunal del Govern, és a dir, als projectes de llei de competències i de transferències de les corporacions locals.
 
L’ampliació que ha fet Miguel Ánguel Aparició sobre la inconstitucionalitat dels dos textos ha aprofundit en la divisió que hi ha al principal grup de l’oposició, que ha evolucionat del sí inicial a una divisió a la qual les veus que són contraries s’han fet sentir amb més força.
 
La xifra més alta per als comuns / No és aquest el desig del lauredià Gilbert Saboya. «M’obliga la visió de país i l’únic que espero es que aquest projecte tingui el suport necessari». Per al líder d’Economia, Competitivitat i Innovació , cal una reforma en competències «perquè introdueix algunes capacitats de delimitació que ens permeten tirar endavant projectes d’interès nacional en millors condicions» i respecte a les transferències «era cabdal instaurar aquest nou sistema perquè amb l’anterior no existia cap de les figures fiscals que avui tenim, per tant, intentar pensar que era viable continuar repartint un percentatge del total de les transferències com es feia abans és un exercici que condueix a un increment de l’endeutament del govern; i de la seva banda, els comuns estan rebent al voltant de 55 milions d’euros, xifra que ha comptat amb el consens de la majoria dels cònsols i la més alta que mai han tingut, i que anirà en increment en el futur». Per això, Saboya va concloure: «En conjunt es una bona reforma. Espero que el Consell General voti favorablement, independentment de les anècdotes que han acompanyat aquesta tramitació».

L’informe Aparicio ha deixat la sensació de què el cònsol major de Sant Julià, Josep Miquel Vila, l’ha pres amb el Govern, però segons Saboya les relacions entre les dues parts no s’han deteriorat: «És normal que es parli d’allò que genera polèmica però cadascú defensa les potestats que té i, de vegades, hi ha visions diferents però això és absolutament legítim. I de fet, mai s’ha posat en qüestió la globalitat de text. De fet, el dimecres vam aprovar una de les inversions més fortes d’ordenament territorial a la rotonda de Fontaneda i això tampoc ha suposat cap envelliment en les relacions del Govern amb Sant Julià».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT