PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Comuns i Govern signen per la mobilitat sostenible

Les administracions aproven el conveni de la bicicleta elèctrica

Per EL PERIÒDIC

Signatura del conveni
Signatura del conveni | SFGA / Javiladot
El Govern i els set comuns van signar ahir el conveni de col·laboració que ha de permetre impulsar la bicicleta elèctrica al país. 
El conveni va quedar segellat després que dimecres el Consell de Ministres aprovés l’adjudicació del servei a l’empresa Montre S.L. per un termini de deu anys, prorrogables a cinc anys mes. Es tracta de la mateixa companyia que va dur a terme la prova pilot. 
 
L’aportació pública de 130.000 euros anuals prevista s’assumirà de manera repartida entre tots les administracions signants.
En total hi haurà un centenar de bases de càrrega repartides entre les set parròquies: Andorra la Vella, amb 42, i Escaldes-Engordany, amb 28, concentraran gairebé tres quartes parts de les bases, mentre que la resta de parròquies en tindran sis cada una. Es disposaran una quinzena d’estacions que també seran tòtems d’informació i hi haurà fins a 45 bicicletes en circulació. 
 
tarifes / Els usuaris comptaran amb tres modalitats d’accés al servei: l’abonament anual, fixat en 76,5 euros; l’abonament per a 25 usos, a 30 euros, i les tarifes d’ús puntual. A més, en funció de cada abonament, l’usuari haurà de pagar un preu pel temps que faci servir la bicicleta, que en el cas de l’abonament anual serà de 0,45 euros pels primers 30 minuts. 
Està previst que entri en funcionament la primavera del 2018 i que s’integri al servei de transport de busos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT