PUBLICITAT

Andorra la Vella

El duel de les similituds

Saragossa i MoraBanc, dos equips cridats a estar a la part mitja-alta, lluiten per sortir d’una mala ratxa

Per Iván Moure

Jelínek protegeix la pilota en un atac del MoraBanc contra el Gran Canària, el diumenge passat al Poliesportiu.
Jelínek protegeix la pilota en un atac del MoraBanc contra el Gran Canària, el diumenge passat al Poliesportiu. | BCA
El duel de demà al Príncep Felipe entre el Tecnyconta Saragossa i el MoraBanc Andorra (12.30 hores) enfrontarà a dos equips amb vides molt similars després de quatre jornades disputades a la Lliga Endesa.
 
Es tracta de dues plantilles confeccionades per viure a la part mitja-alta de la taula –o almenys per no passar problemes de permanència– però les coses no estan sortint com volen. Ni a l’un, ni a l’altre. Els locals no coneixen la victòria encara; els de Joan Peñarroya han guanyat un partit. Tots dos, això sí, han venut cares les derrotes, plantant cara contra els seus rivals fins els darrers minuts, i són petits detalls els que han impedit portar un millor bagatge . Així doncs, qui surti victoriós rebrà una gran dosi d’oxigen. Uns, per estrenar el seu caseller de victòries. Els altres –els tricolors–, per sumar la primera victòria a domicili.
 
El Saragossa ha jugat tres partits lluny del seu pavelló contra Obradoiro (80-74), Madrid (l’únic que l’ha guanyat clarament: 93-65) i Bilbao (77-72); i a casa s’ha enfrontat al Gran Canària (95-99). El MoraBanc, de la seva banda, va aturar l’hemorràgia el diumenge passat a casa contra el Gran Canària (78-76) després de caure derrotat a Madrid (94-88), a Múrcia (81-77) i al Poliesportiu davant el Fuenlabrada. David Jelínek no nega que per demà s’albira un desplaçament més assequible que els dos primers... Però no sense recordar que el Saragossa «té uns quants jugadors de referència en el tir a cistella i mai ho posa fàcil».
 
La pressió, enemic per als dos / La pressió pel mal inici en lliga pot afectar a qualsevol dels dos bàndols, per això Peñarroya va recordar ahir que jugant competició domèstica i EuroCup, «és important netejar la ment» després de cada partit per adaptar-se a jugar cada tres dies. La reflexió del tècnic no podia ser més encertada: «El diumenge estàvem molt contents per haver guanyar al Gran Canària i 48 hores més tard, tristos perquè vam perdre a Torí. Tot va molt ràpid».
 
Els resultats arribaran / Amb tot, la sensació general al vestidor és que s’està entrenant bé i que continuant per aquest camí arribaran els bons resultats tard o d’hora. «Treballem igual des del primer dia perquè les idees són bones. Som nosaltres els que hem de fer-ho millor. Arribem als finals dels partits amb opcions però ens falta donar l’últim pas», va assegurar Jelínek. «Esperem que tard o d’hora arribi la bona ratxa. Confiem en la feina que estem duent a terme però hem de millorar detalls que ens ajudin a tenir més regularitat durant més minuts i que en els finals ens serveixin per vèncer», va aportar el tècnic.
 
De fet, aquests «detalls» ja van funcionar contra el Gran Canària  però no a Torí, on «ens vam oblidar de defensar quan anàvem per davant (26-40 al segon quart) i quan fas això a domicili es paga», va recordar Peñarroya, «però un equip que juga malament fora no arriba amb opcions de triomf als últims minuts. No som un equip que no competeix», va recalcar el preparador egarenc.
 
Stevic no va entrenar dijous per precaució però ahir ja era un més a les ordres de Peñarroya i per tant no s’espera cap baixa més que la de Beqa Burjanadze.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT