PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Yepes recorda els 20 anys de la mort del seu pare

Ofereix un concert amb l’ONCA i el guitarrista Somoza

Per El Periòdic

Yepes, Gerard Claret i Somoza en la roda de premsa, ahir.
Yepes, Gerard Claret i Somoza en la roda de premsa, ahir. | ANA / M.M.
La música de Narciso Yepes va tornar a sonar amb força ahir a la nit a Andorra, en un concert molt especial que va anar a càrrec del seu fill, el també músic Ignacio Yepes. L’actuació va tenir lloc a  l’Auditori Nacional d’Andorra, a Ordino, en el marc del 35è Festival Narciso Yepes i Fundació Crèdit Andorrà, que a més enguany commemora  els 20 anys de la mort de Yepes. El seu fill, però, no va pujar sol a l’escenari i va estar acompanyat per l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i el guitarrista Javier Somoza.
 
Una altra efemèride és que també es va celebra els 70 anys des que el músic va reestrenar, durant un concert a Espanya, el Concierto de Aranjuez, una de les obres que més fama li va donar i que «va portar pels cinc continents», «inundant el món sencer», va assegurar ahir el seu fill en una roda de premsa, segons recull l’ANA. 

Per Somoza aquesta peça «va néixer abans de temps» perquè no hi havia músics capaços d’interpretar-la amb precisió. Fins que no va arribar Narciso Yepes «els músics feien el que podien». Tot i que Somoza l’ha tocat en diverses ocasions, va confessar que fer-ho en un festival que porta el nom de Yepes, i en un concert que vol homenatjar al mestre, «em fa especial il·lusió». No es pot «rememorar la guitarra tocada pel meu pare», sinó que, el que s’ha de fer «és escoltar amb admiració les interpretacions dels músics que se sorprenen amb la seva música i ens donen a conèixer la seva bellesa», va sentenciar Yepes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT