Saragossa

Sense arguments al Príncep Felipe

El MoraBanc es desinfla en una segona part passiva a tots els nivells i concedeix el primer triomf al rival

Diagne intenta encistellar en un atac del MoraBanc amb Sergi García (10) i Dragovic (9) a sobre, ahir. | ACB Photo / E. Casas
El MoraBanc que tant va il·lusionar a la pretemporada s’ha convertit en un equip de molt poca fiabilitat. Jugar cada tres dies és un plus que, afegit a la dinàmica negativa en què està immers l’equip de Peñarroya (un triomf en set partits, comptant la Lliga Endesa i l’EuroCup). Ahir tocava desplaçament a Saragossa contra un Tecnyconta que comptava els partits en derrotes i el desenllaç va ser el de sempre: derrota. 95-78. L’equip tricolor, malgrat no guanyar, estava arribant viu als finals de partit però ahir no va donar ni un argument perquè fos així. Tot el contrari, va fer un altre pas enrere i va rebre un cop psicològic que cou. El Saragossa li va passar per sobre a la segona part.

El MoraBanc va trepitjar el parquet del Príncep Felipe amb les idees clares i, davant un Saragossa nerviós, va posar-se per davant i no va abandonar la pole position en tot el primer quart, malgrat que va acabar amb un ben ajustat 20-21.

Lesió d’Albicy / El gran problema va ser que Albicy es va lesionar al minut 8. Peñarroya perdia una peça important i per contra, el Saragossa va començar a manar en el rebot i començar a tirar de De Jong, el millor d’ells que va oferir un duel de canoners amb Blazic abans del decans que va deixar les coses en un 46-43.

Després de la pausa, va venir la desfeta. Malgrat la seva irregularitat, el Saragossa va començar a funcionar millor dominant el rebot amb autoritat i va aconseguir una petita renda davant d’un MoraBanc que es convertia en poca cosa quan Blazic no estava per tirar de l’equip.

L’eslovè poc a poc va anar notant el cansament i va deixar protagonisme a Jelinek que era el que impedia que definitivament els aragonesos marxessin en el marcador encara que aquestes petites avantatges, que oscil·laven sobre els quatre punts, van augmentar al final del tercer parcial i es van disparar al començament de l’últim acte fins als 15 punts (73-58), amb els tricolors ja tocadíssims mentalment i pagant el desgast de tant viatge dos dies a la setmana.

L’equip de Cuspinera va mantenir l’avantatge fins al tram final a on va estirar les possessions perquè el letó Blums, amb els seus triples, propiciés una clara victòria. Peñarroya, resignat, va manifestar després del partit: «Passat el minut 25 no hem tingut la mentalitat per guanyar. Al tercer quart vam anotar 1 lliure de 10... S’han ajuntat situacions i l’equip no ha estat capaç de donar un pas endavant. Hem fet una segona part molt dolenta».