PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El Centre del Romànic de Pal exposarà l’artesania

L’Artalroc és per a l’art contemporani i l’Era Raser, per al patrimoni

Per ESTHER JOVER MARTIN

Algunes peces que s’exposen al Centre d’Interpretació del Romànic.
Algunes peces que s’exposen al Centre d’Interpretació del Romànic. | TONY LARA
La borda que actualment acull el Centre d’Interpretació del Romànic d’Andorra, a Pal, serà un nou espai expositiu que es destinarà a mostrar, sobretot, l’obra d’artesans. La ministra de Cultura, Olga Gelabert, va revelar ahir que s’està treballat en aquest projecte.
 
Tot el contingut que s’exposa a Pal es traslladarà a l’espai museístic que es construirà a Santa Coloma, molt a prop de l’església, i que acollirà els frescos del mestre de Santa Coloma per poder-los veure permanentment, ja que ara estan guardats en un magatzem i han sortit molt poques vegades a la llum.
 
Amb aquest canvi d’ús del centre de Pal, el Govern disposarà de diverses sales expositives: l’artesania a Pal; a Artalroc, a Escaldes-Engordany, s’hi mostra art contemporani, i a l’Era Raser, a Ordino, serà l’escenari per presentar el patrimoni cultural. L’Era Raser és l’antic Museu Postal, i s’ha estrenat amb l’exposició dedicada als objectes de Casa Rossell.
 
El trasllat del romànic de Pal a Santa Coloma el va anunciar el cap de Govern, Toni Martí, durant el discurs d’orientació que va pronunciar el 13 de setembre. El nou equipament està previst que estigui en funcionament l’any que ve.
 
El concurs d’idees de l’equipament museístic de Santa Coloma el va guanyar Jordi Batlle. Quan les obres estiguin adjudicades –el termini per presentar les ofertes va finalitzar el 18 d’octubre–, la constructora tindrà vuit mesos per finalitzar els treballs, per tant, l’edifici estarà acabat, com a molt tard, després de l’estiu.
l’espai per als vehicles, el 2019 / D’altra banda, la ministra Gelabert també va comentar ahir que el nou edifici que s’aixecarà per acollir el nou Museu Nacional de l’Automòbil estarà acabat durant el 2019. L’any que ve es definirà i adjudicarà el projecte. El nou museu es farà en un terreny que hi ha entre el Comú d’Encamp i l’Hotel Rosaleda, en un solar que cedeix el comú al Govern i que, al seu torn, el comú ha rebut d’una cessió urbanística.
 
El trasllat del Museu de l’Automòbil també el va anunciar Martí en el discurs de setembre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT