PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú participarà a la Copa del Món de Soelden

Competeix per segon any a l’estrena del calendari, amb l’objectiu d’acostar-se el màxim al 30è lloc

Per JOAN JOSEP BLASCO

Primera Copa del Món de la temporada. L’estació austríaca de Soelden és la cita inaugural un any més, on tots els màxims exponents de l’esquí alpí comencen a reflectir el treball de pretemporada. Joan Verdú tornarà a ser el representant de la Federació Andorrana d’Esquí en aquest eslàlom gegant masculí que es disputarà diumenge. 
 
Després de les estades als Alps i Xile i les primeres curses, Verdú es troba «físicament i tècnicament bé», com afirma el mateix esquiador, al que li ha acompanyat la meteorologia en els entrenaments les darreres setmanes, que li permet arribar a la cita en les millors condicions a aquestes alçades de curs: «Tinc confiança en mi mateix». I més perquè estrena noves mides d’esquís i l’adaptació és positiva: «Em sento bastant còmode. No acostumo a tenir gaires problemes amb el material . M’he adaptat força ràpid, però de totes maneres es veurà a les primeres carreres».
 
Antecedent estudiat / Per intentar-ho, compta amb l’experiència de l’any passat i provarà de «rectificar on vaig fallar». Va concloure a la 64a posició. «La pista es caracteritza per ser molt llarga i exigent, està a 3.500 metres», i en aquella ocasió «vaig aprendre a intentar regular-me per arribar a la part baixa encara amb una mica de força i cames perquè sinó on es fan les diferències és allí, perquè el cansament passa factura». Aquesta serà la tercera Copa del Món en la que pren part. Fins al desembre en té programades quatre més en gegant: Soelden (Àustria), Beaver Creek (Estats Units), Val d’Isère (França) i Alta Badia (Itàlia). El més problable és que a la cita nord-americana també prengui part al supergegant.
 
Esquiador polivalent, admet que «és difícil gestionar totes les disciplines perquè tinc pot temps per entrenar-me en cadascuna, però de moment he de seguir en aquesta línia i a veure com evoluciona tot». De totes, «el gegant és on em sento més còmode i crec que és on puc obtenir millors resultats», tot i que «en supergegant tindré un molt bon dorsal gràcies als meus punts FIS», i aquesta serà «una bona oportunitat per intentar fer un bon resultat», ja que «la diferència de dorsal marca bastant com anirà» la cursa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT