PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Ajuntament de la Seu reclama aturar l’article 155

El consistori insta el Govern a frenar la suspensió de l’autonomia

Per EL PERIÒDIC

Ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ahir.
Ple extraordinari celebrat a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, ahir. | AJUNTAMENT LA SEU D\'URGELL
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va celebrar ahir de manera extraordinària i urgent un ple municipal per aprovar per majoria una moció en què insta «el govern espanyol i els partits que li donen suport» a aturar «la suspensió de l’autonomia de Catalunya, que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola».
 
D’aquesta manera, l’ajuntament de la capital de l’Alt Urgell expressa el seu rebuig a l’aplicació de l’article 155. El text va ser presentat conjuntament per l’equip de govern, PDeCAT, i els grups municipals d’ERC i CUP, que van votar a favor. 
 
Condemna / La moció aprovada «condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes», així ho van destacar des del mateixa consistori urgellenc. D’altra banda, el text aprovat explicita el suport de l’ajuntament urgellenc al Govern i al Parlament per «fer efectiu el mandat popular» de l’1 d’octubre, «en els termes que estableix la Llei del Referèndum i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República aprovades pel Parlament». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT