PUBLICITAT

La Massana

Dos joves es titulen per al Cos de Voluntaris per la Natura

El curs compta amb 500 hores entre pràctica i teoria

Per El Periòdic

Joel González, José Augusto Ferreiras i el cònsol massanenc, David Baró.
Joel González, José Augusto Ferreiras i el cònsol massanenc, David Baró. | ANA / M.M.
Dos joves han aconseguit aquest any la titulació del Cos de Voluntaris per la Natura (CNV), tot i que en un primer moment se’n van inscriure  quatre. La Massana, que és la parròquia amb la massa forestal més extensa, va iniciar fa cinc edicions l’impuls d’aquest cos. Des d’enguany, compta amb el suport del Govern, que ha convertit el projecte en una iniciativa de país. 
 
L’objectiu de la iniciativa és motivar i facilitar una sortida laboral a joves que no tenen l’hàbit d’estudiar, i la neteja i cura dels boscos pot ser una sortida professional per a ells i per al país. «És evident que la massa forestal del país fa temps que s’ha deixat de tractar i es necessita gent preparada per actuar i cuidar-la, ja que hi ha alguns boscos que s’estan emmalaltin», va ressaltar el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sergi Gueimonde, segons apunta l’ANA. 

La col·laboració amb els ministeris d’Educació i de Medi Ambient obre als alumnes les portes del centre de Formació d’Aixovall, en el marc del Pla Focus 16-20, per a la formació i ocupació de joves d’aquesta franja d’edat. El curs compta amb un total de 500 hores per a la part teòrica, i durant els mesos de juliol i agost es realitza la part més pràctica. «Convido tots aquells joves que els interessi la jardineria i la natura que coneguin el curs i si volen s’hi apuntin», va animar Gueimonde. Al llarg de les cinc edicions s’han titulat un total de 34 alumnes. La idea és que el fet d’obtenir el CVN els obri portes a nivell professional. 
 
Un dels dos joves que ha aconseguit acabar el curs, Joel González, va ressaltar que mai havia pensat que li podria agradar aquest tipus de professió, però després de provar-ho li va agradar bastant. «No m’importaria treballar en aquesta professió, no em cansaria mai», va apuntar l’altre jove que va rebre ahir la titulació al Centre d’Interpretació del Comapedrosa, José Augusto Ferreiras. En la part més pràctica del curs, els dos joves han pogut embellir les Moles d’Anyòs i la plaça de l’Església i realitzar treballs de millora de la gossera d’Andorra, entre d’altres tasques. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT