PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Compte enrere per al ‘mapping’ dels frescos de Santa Coloma

Per projectar les pintures es faran alguns canvis a l’interior de l’església

Per EL PERIÒDIC

Vista general de l'església de Santa Coloma.
Vista general de l'església de Santa Coloma. | TONY LARA
Patrimoni Cultural ha entregat el projecte de mapping (projecció virtual) dels frescos de l’església de Santa Coloma a l’empresa adjudicatària de l’excavació a l’exterior de la capella perquè després de la intervenció arqueològica, prevista per a les pròximes setmanes, pugui passar el cablejat que permetrà posar en funcionament el mapping i la visualització del pantocràtor, el col·legi apostòlic constituït per sis deixebles, els dos frisos, i l’anunciació.

Per dur a terme els treballs caldrà practicar petits canvis en la disposició dels elements que envolten la zona del presbiteri i de l’absis de Santa Coloma, segons va anunciar ahir el Govern. La modificació més rellevant és l’aplicació de l’arrebossat amb morter de calç de l’absis, que millorarà la qualitat de les projeccions i que retornarà a uns quants anys enrere l’aspecte primigeni que tenia, sense la pedra nua a vista.

Amb aquestes modificacions, la talla romànica de la Mare de Déu del Remei, que es retirarà del centre de l’absis i presidirà la nau a la banda de la dreta, guanyarà visibilitat i estarà més pròxima als visitants. La resta de modificacions, quasi imperceptibles, seran l’enllumenat de la nau, que podrà variar d’intensitat, i la retirada d’alguns cables elèctrics.
El mobiliari interior actual de l’absis es reduirà i es deixarà un sol banc, la retirada dels d’elements de mobiliari permetrà la reproducció digital de les pintures murals romàniques en el seu emplaçament original. En el lloc on es trobava la filera de bancs s’instal·laran els projectors.

A més, el Consell de Ministres ha aprovat la convocatòria d’un concurs públic urgent per a la licitació del control de qualitat dels treballs de construcció de la sala d’exposicions a Santa Coloma. La data límit de presentació de les ofertes finalitza el 16 de novembre.

D’altra banda, el Consell de Ministres també ha acordat la convocatòria d’un concurs per als treballs de subministrament i instal·lació d’un enllumenat ornamental de l’església de Sant Romà de les Bons. Els treballs serviran per substituir l’actual il·luminació de l’església perquè presenta diversos problemes que s’han de solucionar de manera urgent referent a la instal·lació elèctrica i als punts d’il·luminació. Les ofertes es poden presentar fins al 16 de novembre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT