PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Caps de setmana de desperfectes

Els pàrquings d’Escaldes propers als locals d’oci nocturn són víctimes d’atacs vandàlics

Per Núria Segura Insa

L’avinguda del Fener, on hi ha diversos locals d’oci nocturn.
L’avinguda del Fener, on hi ha diversos locals d’oci nocturn. | MARICEL BLANCH
Desperfectes que ascendeixen als 4.400 euros en pàrquings d’Escaldes-Engordany i per la crema d’un contenidor. Això és el que ha deixat com a marca nits de borratxera. De fet, els tres pàrquings que estan prop de la zona de l’Avinguda Fener, on hi ha alguns locals d’oci nocturn, han estat víctimes d’atacs vandàlics els dos darrers caps de setmana, el del 14 i 15 d’octubre, així com el del 21 i 22 d’aquest mateix més. 
«Ens hem trobat que aquest dissabte a la matinada n’hi ha hagut tres en una sola nit», va assenyalar ahir Esteve Vidal, conseller d’Aparcaments i Administració. També es van produir destrosses el cap de setmana abans. Tots els casos tenen la particularitat que tenen lloc entre les quatre i les cinc de la matinada, va precisar Vidal. 
 
En total hi ha tres pàrquings afectats per aquests actes vandàlics. Es tracta de l’aparcament del Parnal, a la zona del comú escaldenc, la nova instal·lació de les bordes del Prat, en el carrer de la Unió, i en el del Fener, «que és on habitualment n’hi ha més», va detallar el conseller. En concret, els desperfectes es van perpetrar en la maquinària del pàrquing i, principalment, en les barreres d’accés. Els danys en aquests tres recintes pels atacs dels darrers caps de setmana ascendeixen a tres mil euros. 

Es dona el cas, però, que en tots els pàrquings hi ha càmeres de vigilància. De moment, el comú escaldenc ha entregat els enregistraments a la Policia perquè en faci les investigacions pertinents. «Tenim les matrícules de tots», va assenyalar Vidal. Amb aquesta informació, va explicar el conseller, descarten que siguin actes vandàlics perpetrats per una mateixa persona o grup, ja que es tracta de diversos vehicles.
Un cop es localitza el propietari del vehicle, el comú en fa la denúncia pertinent i el cas es porta a la Batllia, que envia una notificació al demandat. És per això que Vidal va indicar que «el 95% dels casos se’n fan càrrec i ho paguen perquè reben la notificació».

Crema d’un contenidor / Es dona la circumstància, però, que aquest no és l’únic acte vandàlic que ha tingut lloc en els darrers dies a Escaldes-Engordany. Algú també va cremar un contenidor de la brossa al carrer Prat Gran, un desperfecte valorat en 1.400 euros. 
Des de la Policia van confirmar haver rebut les imatges del comú escaldenc i, de moment, hi ha una investigació oberta per aquests fets. En el cas del contenidor, però, sembla que podria haver estat un accident i que una persona hagués llençat la burilla d’una cigarreta encesa. Ara bé, de moment, és una de les hipòtesis amb les quals es treballa, segons les fonts policials.
 
Tot plegat, va portar ahir al comú a fer un comunicat en el qual lamentava que «es produeixen aquests fets i haver d’utilitzar recursos públics per solucionar els danys ocasionats per comportaments incívics d’una minoria».  També va recordar que tots els pàrquings tenen dispositius de videovigilància i sistemes de control.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT