PUBLICITAT

Andorra la Vella

El programa Engega 2017 afegeix 150.000 euros més

Esgotada la primera partida d’aquest any amb 850.000 euros

Per Mireia Aguilar

Un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Andorra la Vella.
Un punt de recàrrega de vehicles elèctrics a Andorra la Vella. | Tony Lara
El Govern va aprovar ahir obrir una segona convocatòria d’ajuts del programa Engega per aquest any, dotada amb 150.000 euros. La mesura arriba després que s’hagi esgotat la primera partida de 850.000 euros destinada a la primera convocatòria abans de la data final fixada per mitjans de novembre, i per donar continuïtat al pla.
 
Al març d’aquest any el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació, Gilbert Saboya, ja va decidir transferir 150.000 euros que inicialment s’havien previst per l’exercici de 2018 a la primera partida de l’edició de 2017, per fer-la augmentar dels 700.000 euros inicialment calculats als 850.000 euros que s’han acabat distribuint en ajudes. En aquell moment el ministre d’Innovació va arribar a assegurar que les ajudes durant 2017 no s’ampliarien.
 
Fira d’Andorra la Vella/ El ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir que s’ha avançat la segona convocatòria, a proposta del ministre Saboya «per fer-la coincidir amb la Fira d’Andorra la Vella que se celebra de divendres a diumenge i en la qual té molt de pes la venda de vehicles nous», va assenyalar Cinca. L’objectiu és ajudar que part d’aquestes vendes siguin de vehicles elèctrics o híbrids, animant al consum amb la disponibilitat de les ajudes. 
 
Projecte consolidat/ «La partida de 150.000 euros no ha de repartir-se necessàriament abans que acabi l’any», va detallar el ministre. És a dir, part d’aquests diners es podrien adjudicar encara durant el 2018, si no s’esgoten abans. El que sí que va quedar confirmat per Cinca és que «l’any vinent es reprendrà el Programa». 
El Govern es va mostrar «conscient de la bona acceptació del programa» i va facilitar les xifres de beneficiats durant els primers deu mesos de l’any. En total es van donar 166 ajuts (130 a turismes, 20 a furgonetes i 16 a motos). 
 
Cinca va recordar el «compromís» del país amb la mobilitat elèctrica i la millora de l’eficiència energètica. «Segons les últimes dades, un 4,8% del parc de vehicles és elèctric», va dir el ministre. «Són percentatges modestos però al capdavant dels països desenvolupats», va afegir. 
 
Origen/El programa Engega va néixer el 2016 com un programa de tres anys per posicionar Andorra com a país capdavanter en mobilitat elèctrica. El el seu primer any ja va assolir el tercer lloc mundial pel que fa a la quota de mercat de mobilitat sostenible.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT