PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El setembre registra un 5,7% més de visitants que l’últim any

Aquest increment, principalment, es va produir perquè l’entrada de turistes va augmentar un17,8% 17,8%17,17,8% 17,8%

Per El Periòdic

Una família de turistes passeja pel centre de la capital.
Una família de turistes passeja pel centre de la capital. | MARICEL BLANCH
El setembre va tancar amb 661.733 visitants, això suposa un increment del 5,7% en relació al mateix període de l’any passat, segons les dades publicades pel Departament d’Estadística. Aquest augment, principalment, es va produir perquè l’entrada de turistes va patir una pujada important, arribant a un 17,8% més de persones respecte l’any precedent. Per contra, el nombre d’excursionistes s’ha incrementat només un 0,5%. Ara bé, tot i així, l’entrada d’excursionistes, prop de 440.000, és major que la de turistes, que se situa en els 222.170. 
 
Pel que fa a les nacionalitats, els espanyols són els que han propiciat un major increment de les entrades, ja que han registrat una variació positiva del 8,2%. En el cas dels francesos, han arribat un 4% més que un any abans i també hi ha un 2,3% més de persones procedents d’altres nacionalitats.
 
Xifres acumulades / En el cas de les dades acumulades des que es va iniciar el 2017, el nombre de visitants ha crescut un 3,7%. També en aquest cas, l’augment ha estat liderat per l’arribada de turistes, en concret, un 7,8% més que un any abans. En canvi, el d’excursionistes ha pujat un 2,1%. 
 
En relació a les xifres acumulades dels darrers dotze mesos, el nombre de visitants ha experimentat un increment de fins el 4,7%. També durant aquest mateix període hi ha hagut una pujada del 9,7% del nombre de turistes, mentre que el d’excursionistes ha estat d’un 2,1%. 
En el cas de les pernoctacions mitjanes dels turistes, segons les dades facilitades se situen en les 2,5 nits.
 
Perfil del visitant /El departament d’Estadística també detalla que, principalment, els turistes que van venir al Principat ho van fer acompanyats de la seva parella. Aquests van representar un 43% de l’entrada de visitants, una xifra que suposa un punt percentual per sobre del registrat un any abans.
 
En el segon lloc del rànquing es troba un públic familiar, que va suposar un 37% del total de turistes. Aquesta dada representa un increment de 7,8 punts percentuals respecte al mateix període de l’any abans. 
 
En el cas de persones que van venir al Principat amb els seus amics, van experimentar un descens.  Mentre que l’any passat representaven el 19%, aquest setembre s’han quedat amb el 14%. Pel que fa a les persones que arriben soles, també ha registrat una reducció. En aquest cas, ha estat de 4,2 punts percentuals menys i s’ha quedat amb un 5% del total dels visitants que venen al país.
 
Motius / Principalment, les persones que han vingut a Andorra ho han fet per comprar (47%). D’altra banda, un 14% reconeix que han accedit al país perquè era un lloc de pas. Així mateix, un 13% ha exposat que han decidit venir al Principat per gaudir de la natura, mentre que un 7% per l’oci nocturn del país. També un 6% ha arribat cridat per les activitats culturals i un altre 6% per qüestions de benestar, salut o anar els centres termals. 

Entren un 6,3% de vehicles al país / El nombre de vehicles que va entrar al Principat el mes de setembre va ser de 361.249, una xifra que representa un 6,3% més que un any abans. Al detall, aquest augment es va propiciar perquè van entrar un 8,6% més d’automòbils per la frontera del Pas de la Casa. En el cas del riu Runer van accedir un total de 5,2% vehicles més. 
Malgrat les xifres, la frontera hispanoandorrana segueix liderant el nombre d’entrades. En concret, van accedir per aquí 238.340, cosa que representa prop del 66% del total dels accessos amb vehicles. 
Mentre que l’entrada de turistes es va incrementar un 6,7% en les dues fronteres, la de vehicles pesants es va reduir un 8,7%. 
 
L’acumulat / Des de principi d’any, de gener a setembre, l’entrada de vehicles s’ha incrementat un 2,8% respecte al mateix període d’un any abans. En aquest cas, també ha vingut propiciat l’increment per l’augment dels accessos pel Pas de la Casa, que ha estat un 4,6% superior que un any abans.  En el cas de la frontera pel Riu Runer ha pujat un 1,9% l’entrada de vehicles. 
 
En els darrers dotze mesos han accedit al país prop de 4,3 milions de vehicles, que és un 3,9% més que un any abans quan en van entrar 4,1 milions. Durant aquest període, la frontera hispanoandorrana és la que liderat l’entrada de vehicles, ja que per aquí han arribat un 4% més que un any abans. En el cas de la frontera francoandorrana l’augment ha estat del 3%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT