PUBLICITAT

Ordino

Viladomat tindrà competència en la compra de l’estació d’Arcalís

La minoria del comú assegura que Mountain Peak Developments s’ha interessat en el concurs públic

Per ESTEFANIA GRACIA

Una imatge d’arxiu de les pistes d’Ordino-Arcalís setmanes abans d’iniciar una temporada d’hivern.
Una imatge d’arxiu de les pistes d’Ordino-Arcalís setmanes abans d’iniciar una temporada d’hivern. | TONY LARA
La venda de l’estació d’esquí d’Ordino-Arcalís estarà més disputada del que es preveia en un inici. El cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, va confirmar dimecres passat que a hores d’ara la corporació només compta amb la proposta de la família Viladomat (accionista majoritària de Saetde). Tot i això, la consellera de la minoria liberal, Sandra Tudó, va voler remarcar ahir que hi ha altres inversors, com Mountain Peak Developments, que també han «demanat el plec de bases» i que estan interessats en conèixer les condicions per –si ho creuen oportú– presentar-se al concurs públic que es licitarà durant les properes setmanes.
 
Mountain Peak Developments és una de les primeres empreses que es va mostrar interessada en invertir en Secnoa (l’entitat gestora de l’estació ordinenca). De fet, des de la minoria feia temps que es posava com a sol·lució la injecció de capital privat a la societat, «ja que el valor de l’estació era molt baix i feia temps que calia prendre una decisió, i com ja vam dir des d’un inici, per a nosaltres la millor opció era introduir inversors externs», va destacar Tudó. 
 
La minoria estudiarà el plec / Malgrat que la minoria liberal està contenta per la decisió d’obrir les portes de la societat a l’exterior, la consellera Eva Choy va puntualitzar que caldrà «veure els detalls del plec de bases del concurs per acabar d’analitzar del tot la venda». 
 
Un dels punts que es miraran serà el percentatge de capital que es quedarà l’inversor un cop posi –com a mínim– tres milions d’euros, ja que amb tan sols aquesta quantitat passarà a tenir el 76% de Secnoa. Al respecte, Choy va destacar que hi ha aquesta «possibilitat», però que s’hauran de mirar «les altres concrecions» per poder analitzar millor la situació. «I és que les xifres i els percentatges els vam descobrir durant la reunió de poble celebrada dimecres passat», va afegir la consellera. 
 
En relació a si Mountain Peak Developments estaria o no d’acord en aquestes i altres condicions del plec, Choy va remarcar que entre la minoria i l’empresa no s’han concretat aspectes tant específics com aquests, i que un cop els hi facilitin el plec de bases, Mountain Peak Developments ja decidirà si «aprofita» o no la venda. 
 
Choy també va destacar que en tot aquest procés caldrà escoltar a la ciutadania i tenir les portes obertes per resoldre «qualsevol dubte que pugui sorgir» en relació a tot el procés. 
 
El comú, obert a més inversors / Davant de la possibilitat de comptar amb més inversors, Mortés va afirmar que «com més n’hi hagi, millor.  Ja que al final, en funció del plec de bases i de les condicions, s’escollirà l’inversor més adient». Tot i això, va reconèixer que el «punt on estem ara [la venda de Secnoa] ve donat per la proposta de l’accionista majoritari de Saetde, que va decidir apostar per l’estació un cop va veure el Pla Director previst per a 10 anys vista». 
 
Vallnord no en sortirà afectat / Segons Mortés, Vallnord «és un actiu més de Secnoa» i «no té perquè sortir afectat» de la venda de la societat. L’encarregat de negociar amb Vallnord serà «l’inversor que finalment guanyi el concurs, i conjuntament hauran de decidir que fer. Però en cap cas no tenim la intenció [des del comú] que Vallnord desaparegui, al contrari, quan més es potenciï, millor».
 
Neguits pels treballadors / La reunió de poble celebrada dimecres passat va servir per exposar públicament les condicions de la venda i respondre alguns dubtes dels ciutadans. Un dels temes que va generar més controvèrsia va ser el dels treballadors de la societat, ja que a hores d’ara hi ha incertesa sobre si aquests mantindran o no els seus llocs de feina un cop entri el nou inversor. 
Al respecte, Mortés va remarcar ahir que els assalariats «poden estar molt tranquils, perquè crec que s’obre un ventall d’oportunitats per als treballadors molt més ampli que el que tenim fins ara». Tot i això, el cònsol va matisar que la decisió de mantenir o no el personal recaurà en l’inversor, ja que són «criteris que no podem exigir nosaltres [el comú] i s’ha de deixar les mans lliures per poder gestionar el millor possible l’estació». 
 
Altres aprovacions / Mortés i les conselleres Choy i Tudó van fer aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al consell de comú d’Ordino celebrat ahir. Durant la sessió es va aprovar la ratificació del conveni de cessió anticipada d’uns terrenys per tal que, a l’estiu de l’any que ve, Ordino compti amb un nou tram de camí ral entre Ansalonga i la Cortinada. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT