PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El consum de dades per Internet augmenta un 43% al setembre

Estadística afirma que el tràfic de gigabits mostra una tendència a l’alça i es fixa en 2,35 milions

Per EL PERIÒDIC

Una ciutadana utilitza el seu mòbil.
Una ciutadana utilitza el seu mòbil. | TONY LARA
El tràfic per Internet en gigabits (GB) durant el mes de setembre ha augmentat un 43% respecte el mateix mes de l’any anterior, mantenint així una «tendència a l’alça», segons dades facilitades ahir pel Departament d’Estadística. 
 
Durant el novè mes d’enguany, el tràfic de GB ha estat de 2,35 milions. Pel que fa al tràfic nacional, s’ha establert en els 361.887 GB, un 15,4% del total (mostrant un descens del 8,1% en relació al període anterior). I pel que fa al tràfic internacional, ha estat d’1,99 milions de GB, un 84,6% del total. A més, la variació del tràfic per Internet mòbil ha augmentat un 31,8% respecte el setembre de l’any passat.
 
Increment acumulat / Al llarg dels primers nou mesos d’aquest any hi ha hagut també un increment en el tràfic per Internet del 44,7%, és a dir: el tràfic nacional ha pujat un 26,4%, el tràfic internacional un 50,9% i el tràfic per Internet mòbil un 46,3%.També creixen les dades acumulades dels darrers 12 mesos, període en què el tràfic per Internet en GB ha augmentat un 35,6%. Pel que fa al tràfic nacional, ha estat de 5,85 milions de GB, un 22,8% del total, i quant al tràfic internacional, ha estat de 19,78 milions de GB, un 77,2% del total.
 
Pel que fa al tràfic telefònic en minuts sense Internet, durant el setembre s’ha situat en 15,54 milions, amb un descens del 3,7%. El tràfic nacional ha estat de 10,60 milions de minuts (68,2% del total i descens de tres dècimes) i el tràfic internacional ha estat de 4,94 milions de minuts (31,8% del total i amb una davallada del 10,4%). Tanmateix, durant els primers nou mesos d’enguany hi ha hagut un descens del 2,9% en el tràfic telefònic en minuts sense Internet, i al llarg dels darrers dotze mesos el descens ha estat del 5,4%.
 
Més abonaments / Els abonaments per servei al setembre se situen en 46.582 abonats als serveis de telefonia fixa, 78.123 abonats als serveis de telefonia mòbil i 33.023 abonats a Internet de banda ampla. Aquestes dades confirmen la tendència a la baixa de la telefonia fixa (un 1% menys) i a l’alça de la telefonia mòbil i Internet de banda ampla, amb augments del 6,9 i del 5,8%, respectivament. 
 
Pel que fa als abonats en la telefonia fixa, destaquen els augments en abonaments a canals de veu per centraleta IP i en abonaments a canals xarxa veu corporativa. En telefonia mòbil destaca l’augment del 7,2% en els contractes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT