PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Trofeu Andros torna al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa

Es realitzarà el 15 i 16 de desembre i en aquesta ocasió serà la tercera etapa del calendari

Per EL PERIÒDIC

Vehicles afrontant un dels revolts del circuit encampadà a l’edició de l’any passat del Trofeu Andros.
Vehicles afrontant un dels revolts del circuit encampadà a l’edició de l’any passat del Trofeu Andros. | Fotoesport
La relació entre Andorra i el Trofeu Andros segueix vigent. Aquest any el campionat de velocitat sobre gel torna al Circuit d’Andorra-Pas de la Casa el 15 i 16 de desembre, una setmana més tard del que és habitual perquè serà la tercera parada del calendari de la competició.
 
El campionat segueix tenint set cites i 13 curses. L’estació de Val Thorens torna acollir l’estrena de l’esdeveniment, el 2 i 3 de desembre. El cap de setmana següent serà Alpe d’Huez qui agafi el relleu, just abans d’aterrar al Principat. L’Automòbil Club d’Andorra (ACA), que organitza la prova, compta amb el suport d’Andorra Turisme i Hiper Pas. Els horaris es mantindran respecte anteriors edicions. El divendres a partir de les 15.30 hores començarà el moviment, amb les diferents mànegues fins a completar la primera carrera. Dissabte, a la mateixa hora s’iniciarà la segona prova.
 
Sobre el gel del traçat encampadà competiran els cotxes de l’Andros (Silhouettes), vehicles elèctrics de l’ENEDIS Trophée Andros Electrique i les motos de l’AMV Cup. Els equips punters no faltaran a la cita en aquesta edició, alguns provinents del món dels ral·lis i el rallycross, com Sainteloc, Dubourg i CMR. També hi seran pilots de renom i els màxims especialistes d’aquesta disciplina. L’ACA, com a organitzador, compta amb quatre wild-cards, que amb tota probabilitat aniran dirigides per a pilots de la competició de motos.
 
La confirmació un any més de l’Andros «és una molt bona notícia perquè és la competició que ens dona notorietat internacional, tant del circuit com del país. Ens dona molta visibilitat i ens posiciona com una instal·lació esportiva d’hivern, posant també a l’automobilisme andorrà al més alt nivell», assenyala Toti Sasplugas, secretari general de l’ACA. Que sigui en comptes de la segona etapa la tercera en el calendari no afecta perquè «se’ns respecta que es disputi entre la Puríssima i Nadal, que turísticament i econòmicament és el que ens interessa». Un cop finalitzada aquesta edició començaran a parlar amb Max Mammers de cara al 2018, en la que serà la darrera edició que l’Andros tingui el format actual abans de patir una profunda reestructuració.
 
Per accedir a les instal·lacions del traçat del Port d’Envalira i tenir l’opció per poder veure la tasca dels equips al paddock, els aficionats podran adquirir, per 25 euros, l’entrada al mateix circuit, o reservar-la a l’ACA i els comerços del Pas de la Casa. Els socis de l’entitat organitzadora tindran l’entrada gratuïta realitzant la reserva i recollint-la a les oficines del club.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT