PUBLICITAT

La Farga de Moles

Un detingut i 30.000 euros decomissats en tabac

Gairebé 7.000 paquets localitzats en dues operacions

Per EL PERIÒDIC

Tabac al motor d’un vehicle, a la Farga de Moles.
Tabac al motor d’un vehicle, a la Farga de Moles. | Guardia Civil
La Guàrdia Civil va informar ahir de dos decomisos de tabac i de la detenció d’una persona per aquest mateix motiu. Els agents van localitzar 6.994 paquets de tabac valorats en 30.000 euros.
 
La localització del contraban es va realitzar en dues situacions diferents: el de més import (20.000 euros) i que va suposar la detenció d’una persona va tenir lloc al municipi de Civis; mentre que una segona partida valorada en 10.000 euros es va detectar a la duana de la Farga de Moles. 
 
Civis / En el cas de Civis, l’operació es va  fer a les 11:30 del matí de dijous. Els agents van considerar sospitós un vehicle i, després de la inspecció, van detenir el seu conductor, acusat d’un delicte de contraban, veí de La Seu d’Urgell i de 43 anys. 
 
Aquesta persona portava 4.550 caixes de tabac de contraban de diverses marques, valorades en 20.515 euros a l’interior del seu vehicle i embolicades per bosses d’escombraries negres. 
 
La Farga de Moles / El dia abans, dimecres 25, i com a resultat d’un control fiscal a la duana de la Farga de Moles, la Guàrdia Civil va intervenir 2.444 paquets i 900 grams de picadura de tabac amb un valor de 10.992 euros. 
 
L’operació va tenir lloc a les 21:00 quan un Opel Mokka de matrícula francesa i conduït per una persona de 44 anys, es disposava a introduir, sense declarar, la mercaderia. 
 
El tabac estava amagat en diferents dobles fons, com el que es veu a la fotografia, al capó de l’automòbil, però també als forats de les portes i el maleter, lligat amb cinta d’embalar. Els agents van verificar el gènere requisat a les dependències de l’Agència Tributària situades a la mateixa Farga de Moles.
 
 En presència de l’Oficial de Viatgers, es va aixecar acte per la comissió d’una infracció respecte de la normativa de contraban. Tot el tabac i el vehicle intervingut van quedar dipositats a la duana de la població. El conductor del vehicle va quedar lliure, ja que no es tracta de delicte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT