PUBLICITAT

Oliana

Territori i Sostenibilitat vol millorar els accessos d’Oliana

El departament adjudica una rotonda per un import de 516.000 euros

Per EL PERIÒDIC

Zona d’Oliana on es preveu construir la rotonda.
Zona d’Oliana on es preveu construir la rotonda. | TES
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres per construir una rotonda a la C-14 a Oliana. L’actuació, per un import de 516.000 euros, permetrà millorar la seguretat i la canalització del trànsit en aquest punt de la xarxa, alhora que també suposarà una millora en l’accessibilitat a una zona industrial que està força transitada. Els treballs començaran l’hivern vinent i tindrà un termini d’execució de set mesos, segons informa RàdioSeu.
 
La intervenció consisteix en la construcció d’una rotonda al nord del nucli urbà d’Oliana, a la sortida cap a Coll de Nargó. El gir permetrà accedir al polígon industrial dels Figolers, situat al marge esquerre de la carretera, i també a les zones de la Valldan i la Colònia, situades al marge dret de la via. Per tant, es millorarà la xarxa viària d’Oliana i els voltants.
 
La rotonda tindrà 40 metres de diàmetre exterior, mentre que la calçada estarà formada per dos carrils de quatre metres, un voral exterior d’un metre i un voral exterior de 0,5 metres, amb un pas trepitjable de dos metres. 
 
Vial d’accés al polígon / A més de la modificació dels trams propers de la C-14, també es preveu la formació d’un vial d’accés al polígon dels Figolers, situat al marge esquerra de la carretera. L’accés ampliarà la zona i tindrà una amplada de cinc a set metres, així com una longitud de 120 metres de longitud i un petit tram d’uns 80 metres de connexió amb el vial de la Valldan.
 
Les obres preveuen el moviment de terres previ i la modificació de serveis afectats, la pavimentació, la senyalització horitzontal i vertical, d’orientació, l’abalisament i les barreres de seguretat, la disposició dels elements d’enllumenat i l’enjardinament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT