PUBLICITAT

Andorra La Vella

Meritxell necessita obres «intenses» per millorar la seguretat

La capital preveu iniciar els treballs de millora després de Pascua

Per EL PERIÒDIC

Encreuament on es troben les avingudes Meritxell i Carlemany.
Encreuament on es troben les avingudes Meritxell i Carlemany. | MARICEL BLANCH
El director de la policia, Jordi Moreno, i les cònsols majors d’Escaldes Engordany i d’Andorra la Vella, Trini Marín i Conxita Marsol, es van reunir durant el mes d’agost passat per començar a treballar en com incrementar les mesures de seguretat a les principals vies comercials del país, les avingudes Meritxell i Carlemany.
 
Després de la reunió, les parts van arribar a l’acord d’encarregar un projecte conjunt, que ja s’està ultimant. En el cas d’Andorra la Vella, Marsol va destacar ahir que caldrà fer un treball «intens», perquè estan «molt pitjor» que a Escaldes i, per tant,«hi ha molta més feina» a fer, segons informa l’ANA.
 
Les mesures de millora de la seguretat es van pactar arran del darrer atemptat que es va produir a Barcelona, on un home va circular pel mig de les Rambles atropellant a la multitud. 
 
Inici de les obres / En el cas de la capital, es volen començar les obres passat Pasqua, coincidint també amb el projecte d’embelliment de l’avinguda Meritxell. Segons va informar Marsol, s’aprofitarà «molt bé abril, maig, juny, i fins i tot juliol» per realitzar els treballs. En relació a les obres, la cònsol demana «molta paciència als ciutadans i comerciants de la zona».
 
El projecte de seguretat encara no s’ha concretat, tot i això, Marsol va remarcar que s’han estat estudiant projectes de diverses ciutats, com per exemple Washington. La idea és aconseguir uns dispositius «discrets, transparents i que només s’activin en moments de necessitat», però que no siguin un destorb físic per a la imatge. Poden ser mesures diferents a les que aplicarà Escaldes, perquè tal i com va destacar la cònsol, cada comú té les seves necessitats.
 
L’accés a l’E.Leclerc / D’altra banda, i preguntada per si s’ha avançat en l’obertura d’un accés al carrer Josep Rossell Calva per al supermercat E.Leclerc, Marsol va assegurar que no té notícies dels propietaris, tot i que ja saben «fa més d’un any» que l’actual situació (entrada des de Meritxell) és provisional. Se’ls ha recordat que quan comencin les obres hauran de tenir solucionat l’accés, que, al parer de la cònsol, «és molt fàcil de fer». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT