PUBLICITAT

Andorra la Vella

Conducció Hivernal: Una vintena de conductors multats en els últims tres anys

És obligatori adaptar el vehicle a l’hivern contra nevades des del 2014

Per EL PERIÒDIC

Un home col·loca les cadenes al cotxe.
Un home col·loca les cadenes al cotxe. | Tony Lara
La policia ha multat 21 conductors per circular sense equipaments especials en cas de nevada o gelada des de l’entrada en vigor de la modificació del Codi de Circulació que recull la mesura, el 2014. 
 
Segons aquesta normativa, és obligatori circular amb pneumàtics d’hivern o portar les cadenes al cotxe, sempre preparades per utilitzar-les, entre l’1 de novembre i el 15 de maig. 
 
Dels conductors multats, nou eren residents i 12 turistes. L’any en què es van interposar més sancions va ser el 2015, amb un total de 14, segons informa l’ANA.
En cas de no respectar la norma, les sancions són de 180 euros per als turismes i de 500 euros en el cas de vehicles de 3,5 tones. En els darrers tres anys, el col·lectiu de vehicles de més tonatge ha rebut cinc sancions, mentre que la majoria (16) corresponen a turismes. 
 
Els turistes són els conductors que més freqüentment circulen sense complir aquestes precaucions de seguretat. Abans de l’hivern, la Policia fa una tasca de sensibilització i informació per intentar que les sancions siguin l’últim recurs per mantenir la seguretat a la carretera. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT