PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ilcio Lopes reivindica l’art fet des del telèfon mòbil

Elements quotidians com les apps forgen l’obra del brasiler

Per EL PERIÒDIC

L'exterior de l'edifici de Caldea
L'exterior de l'edifici de Caldea | MARICEL BLANCH
L’artista brasiler Ilcio Arvellos Lopes inaugurarà exposició dijous a Caldea. A la mostra, titulada Aigües de Tardor, Lopes reivindica l’ús d’elements quotidians per a la creació de l’art. Concretament, el brasiler se serveix en aquesta ocasió d’un objecte que tots portem a la butxaca: el telèfon mòbil. I mitjançant una aplicació per al giny superposa capes d’imatges de diferents moments i espais.
 
«Aquests són els meus camins, els meus trajectes i els meus paisatges. La vida quotidiana del caminant en la seva peregrinació a través del món a la recerca dels seus orígens», va comentar l’artista sobre el contingut de l’exposicció que acollirà el centre termolúdic. 
 
Les fotografies preses amb el mòbil es converteixen en una pintura de manera senzilla, gràcies a la intervenció de la tecnologia quotidiana. La mostra es compon de 18 obres i està comissionada per la galeria Arteté. 
 
Ilicio Arvellos Lopes és reconegut internacionalment gràcies al seu talent i els seus èxits professionals. És un dels fundadors del grup Dez ao Cubo i ha exposat arreu del món. 
 
Va començar a ser conegut a l’estranger el 1983, quan va ser seleccionat per a la Biennal de la Impremta de la Xina. Actualment les seves obres es troben a museus, galeries i col·leccions privades al Brasil, Andorra, Espanya, Portugal, França, Estats Units i Països Baixos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT