PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els exfuncionaris cobraran la pensió sense la fe de vida

Únicament els no residents l’hauran de presentar anualment

Per Mireia Aguilar

Avis a la Llar de Lòria.
Avis a la Llar de Lòria. | Tony Lara
Els funcionaris jubilats residents al país no hauran de presentar el certificat de fe de vida per percebre la prestació econòmica complementària a partir de l’any 2018. Fins ara, ho havien de fer bianualment.Així ho va aprovar el Consell de Ministres ahir, a proposta de la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega. 
 
Segons el nou procediment, les dades s’actualitzaran de manera permanent a través de la informació de la qual disposa l’Administració i el Registre Civil. La mesura afectarà a tot tipus de jubilacions, tant anticipades com obligatòries. 
 
Únicament els treballadors de l’Administració jubilats i que actualment resideixen a l’estranger hauran de continuar presentant el certificat de fe de vida al Departament de Funció Pública, tot i que amb millores burocràtiques.
 
Tràmit electrònic /Els no residents podran lliurar el certificat en persona o, també, gràcies a la modificació del procediment, enviar-lo a través del correu electrònic. A més, es redueix la freqüència de lliurament del document que passa de ser bianual a haver d’efectuar-se només una vegada a l’any, durant els tres primers mesos naturals. 
 
Durant la presentació de l’actualització del procediment, ahir, en roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el ministre Portaveu, Jordi Cinca va considerar que la mesura era positiva en tant que facilitarà els tràmits dels antics treballadors de l’Administració, ara retirats. Des de l’any 2009 tot el personal de l’Administració general en situació de jubilació anticipada o obligatòria, havien de presentar el certificat de fe de vida dues vegades l’any, els mesos de maig i de novembre, i només s’admetia l’entrega presencial per part de l’interessat. 
 
El nou procediment té la voluntat de simplificar i agilitzar els processos a l’Administració així com de millorar l’atenció al personal. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT