PUBLICITAT

París

Gelabert destaca «l’economia verda» davant la Unesco

La ministra considera que la gestió de la Cultura exigeix diversitat

Per EL PERIÒDIC

La ministra Gelabert a la conferència de la Unesco, ahir.
La ministra Gelabert a la conferència de la Unesco, ahir.
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert va destacar la transformació del país cap a una «economia verda, que conserva el seu patrimoni històric i natural i valora els seus recursos naturals essencials», durant la seva intervenció, ahir, al debat de política general de la 39a Conferència general de la Unesco, segons el comunicat oficial. 
 
A més, Gelabert va explicar que la gestió de la Cultura exigeix fer valdre la diversitat, el patrimoni i la innovació, que millora els procediments de gestió de béns. 
Per a tot això, va considerar clau la implicació dels joves que, segons Gelabert, s’aconsegueix gràcies al sistema educatiu andorrà que transmet la cultura de la pau, la ciutadania democràtica i els drets humans.
 
El recentment presentat Pla de Museus també va aparèixer durant el discurs de la ministra per exemplificar la «consolidació i garantia de protecció i difusió de la història i el patrimoni cultural», segons la mateixa font. 
Gelabert va tenir paraules de reconeixement per als mecanismes de la Unesco que reconeixen les tradicions populars com les Fires del solstici als Pirineus, a la llista de patrimoni immaterial de la humanitat des del 2015.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT