PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve farà la Copa del Món i Laura Orgué entrenarà Carola Vila

Els dos representants de la secció de fons de la FAE deixen, obligats per edat a deixar de ser inseparables

Per Iván Moure

Erola, Coma, Vila, Esteve, Cabanes i Orgué, ahir en la presentació de l’equip de fons de la FAE a Andbank.
Erola, Coma, Vila, Esteve, Cabanes i Orgué, ahir en la presentació de l’equip de fons de la FAE a Andbank. | Maricel Blanch
Irineu Esteve continua immers en el treball de pretemporada per afrontar la seva segona temporada com a corredor sènior. Només té 21 anys, però l’any passat va exhibir el seu potencial en la Copa d’Europa fins el punt d’acabar tercer a la general. Així que aquesta temporada farà un pas més endavant i se centrarà en la Copa del Món. O almenys, aquesta és la intenció: «S’ha de veure si tinc el nivell perquè no conec els altres corredors», va assegurar. La idea és, doncs, disputar les dues primeres carreres per veure si està preparat per decidir si continua amb aquest circuit o recula i torna a fer Copa d’Europa.
 
El seu tècnic, Joan Erola, confia en què Esteve estarà a l’altura. Així ho va deixar palès el seu alumne en els testos que ha fet a l’estiu, als quals ha millorat els temps de l’anterior pretemporada. «En general aquest estiu he entrenat més i millor. Estic amb bones sensacions», va comentar ahir pensant en la primera cita de la Copa del Món, que serà a Lillehammer (Noruega) el 2 i el 3 de desembre, i en la segona a Ramsau am Dachstein (Àustria), el 15 i el 16 del mateix mes. No va parlar d’un objectiu concret en forma de resultat, però Erola sí va fer referència –en veu baixa, això sí– a un top-30 que el propi Esteve veu com assequible.
 
Jocs Olímpics i Mundial sub-23 / Les dues cites marcades en vermell per a aquest curs, però, el Mundial sub-23 i els Jocs Olímpics d’hivern, per als quals ja s’ha guanyat una plaça tot i que serà el Comitè Olímpic Andorrà qui decideixi si va, arran d’uns objectius interns que s’han marcat que han de servir per veure si està realment preparat per anar a competir amb unes garanties mínimes.
 
 
La FAE fitxa Laura Orgué com a entrenadora de Carola Vila
 
Carola Vila i Irineu Esteve són els únics representants en la secció de fons de la Federació Andorrana d’Esquí i, per edat, han estat inseparables. Però aquesta temporada canvia tot. El representant masculí té tres anys més i dona el salt a la Copa del Món mentre ella continua en edat júnior i centrant-se en la Copa d’Europa. Els seus camins se separen i Erola, que era l’entrenador dels dos, treballarà només amb Esteve. Vila, doncs, necessitava tècnic i la FAE s’ha mogut amb habilitat i ha pogut signar Laura Orgué.
 
La catalana és una esportista mediàtica i multidisciplinar, amb uns quants èxits a la seva carrera. En els últims anys ha combinat l’esquí de fons a l’hivern amb les curses de muntanya a l’estiu, a les quals per exemple ha guanyat quatre anys seguitx –del 2012 al 2015– la Copa del Món Vertical, en l’últim any amb doblet inclòs comptant el Mundial d’Skyrace. Anteriorment havia estant corredora d’esquí de muntanya i esquí de fons, disciplina a la qual va disputar tres Jocs Olímpics d’hivern –Torí 2006, Vancouver 2010 i Sotxi 2014–, on va aconseguir una desena posició als 30km. lliures, el millor resultat de la història per Espanya. «A l’estiu seguiré corrent, però a l’hivern em centraré en entrenar la Carola. Erola va ser el meu entrenador quan feia esquí de fons,k conec la seva línia de treball i la comparteixo. Em sento afortunada per ser aquí. Aquest equip té una filosofia de treball d’entrega i sacrifici i jo vull ajudar-lo a créixer i seguir en aquesta línia». Un luxe per a Vila, a qui no li falta gaire per donar el salt a la categoria sènior.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT