PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Col·legi d’Arquitectes tecnificarà la gestió cultural

Vetllarà per la conservació dels béns immobles del Principat

Per EL PERIÒDIC

La ministra de Cultura i la degana del Col·legi d’Arquitectes, ahir.
La ministra de Cultura i la degana del Col·legi d’Arquitectes, ahir. | SFGA /JAVILADOT
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, i la degana del Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra (COAA), Zaira Nadal, van signar ahir un conveni de col·laboració en l’àmbit de la gestió integral del patrimoni cultural immoble. 
 
L’objectiu és millorar i tecnificar la gestió d’aquest patrimoni, concretament pel que fa als entorns protegits, però també en altres mesures generals de preservació i conservació dels béns immobles d’interès cultural i dels inventariats com a Patrimoni Cultural. 
 
Per portat a la pràctica la cooperació, es crearà un grup de treball constituït per quatre tècnics: dos del Departament de Patrimoni Cultural del ministeri i dos del COAA. 
 
Ells seran els encarregats d’elaborar les propostes documentals escaients, entre les quals destaca un full de ruta amb les línies mestres, directrius i procediments, així com la proposta de calendari per a la seva redacció.  
 
També es confeccionarà una guia per a l’elaboració dels plecs de bases dels concursos de licitació de la redacció dels entorns de protecció. Així mateix el grup de treball efectuarà el seguiment del compliment de les tasques  i els requisits previstos als plecs, i definirà la formació dels professionals per poder presentar-se a concursos públics sobre l’entorn de protecció, que anirà a càrrec del COAA. El Col·legi es compromet a seguir els principis científics i filosòfics de preservació i conservació. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT