PUBLICITAT

Brussel·les

De Guindos considera que Andorra està millorant

El ministre espanyol proposa crear una «llista gris» de paradisos fiscals

Per EL PERIÒDIC

El ministre espanyol Luis de Guindos, ahir a Brussel·les.
El ministre espanyol Luis de Guindos, ahir a Brussel·les. | AP / Virginia Mayo
El ministre d’Economia, Indústria i Competitivitat espanyol, Luis de Guindos, va afirmar ahir que Andorra es troba en «procés de millora», respecte del seu estatus de paradís fiscal. 
 
La valoració va arribar en el context de l’anunci d’una proposta de crear una «llista gris» de paradisos fiscals, paral·lela a la «llista negra»  de països que no cooperen amb la lluita contra l’evasió fiscal. 
 
De Guindos no va aclarir ben bé si Andorra formaria part d’aquesta «llista gris», només va assenyalar la millora del Principat. El ministre va comentar que la seva proposta de llista inclouria «les jurisdiccions que estan en procés de sortir de la llista negra i que van complint amb els requisits per a ser considerades jurisdiccions que compleixen amb els requisits de transparència», segons informa EP. 
 
La proposta de De Guindos va arribar dos dies després de la filtració dels Papers del paradís, un conjunt de 13,4 milions de documents que revelen l’existència d’actius financers i comptes bancaris en localitzacions compromeses. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT