PUBLICITAT

Andorra la Vella

Un nou director adjunt per a una estratègia policial transversal

Jordi Boixader, amb 30 anys d’experiència, ocuparà el nou càrrec

Jordi Boixader en una imatge del seu període com a director del Cos de Bombers.
Jordi Boixader en una imatge del seu període com a director del Cos de Bombers. | Tony Lara

La Policia incorporarà un nou director adjunt, Jordi Boixader, que no substituirà a ningú sinó que se sumarà als dos que ja existeixen, Bruno Lasne i Miquel Àngel Barbolla. El Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres el nomenament de Boixader, un dels primers canvis de l’organigrama del Cos de Policia que pretén esdevenir «més transversal», segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, en roda de premsa posterior a la reunió ministerial.


La incorporació té l’objectiu de configurar una Direcció més àmplia que permeti fer front amb millors garanties als nous reptes als quals ha de fer front la Policia i que, cada vegada, són més difícils d’encabir en una problemàtica específica. 

Jordi Cinca, ministre Portaveu: «El nomenament de Jordi Boixader és un primer pas per reorganitzar l’organigrama del Cos de Policia»


Per aquest motiu, s’eliminen les divisions directives concretes del Cos de Policia que, fins ara, estaven a càrrec cada una de sengles directors adjunts. Així, s’aplica la «voluntat d’actualitzar l’organigrama», en paraules de Cinca i els directors adjunts s’encarregaran, en equip, de les diferents àrees del cos per tal d’aconseguir «una Direcció més transversal del Cos de Policia», va explicar el ministre Portaveu. 

Coordinació


 Paral·lelament, ahir  es va aprovar una altra decisió respecte de la Policia. «Bruno Lasne exercirà, a més de les funcions com a director adjunt, la coordinació de les quatre àrees que conformen el Cos», va afegir Cinca. Les especialitzacions a les quals es fa referència són: Seguretat Ciutadana i Grups Especialitzats, Seguretat Viària, Fronteres i Estrangeria, Policia judicial i Investigació criminal i Policia Administrativa i de Suport. Lasne també tindrà la responsabilitat de coordinar l’estratègia de procediment entre els tres directors adjunts. 

Reorganització


«El nomenament de Jordi Boixader és un primer pas per reorganitzar l’organigrama del Cos de Policia», va anunciar Cinca, qui també va afegir que serà el propi Cos de Policia el que donarà més detalls al respecte «ben aviat». 


L’objectiu d’aquests «canvis puntuals», segons el Govern, és millorar l’eficàcia de les tasques policials, incidint més en l’especialització de les funcions que té atribuïdes i poder assumir adequadament les noves competències que s’han anat atribuint al Cos en els darrers temps, especialment en relació amb els jocs d’atzar, els delictes de contraban o en matèria antiterrorista. 
«Les responsabilitats de la Policia andorrana són cada vegada més nombroses, més diverses i transversals i l’adaptació de l’organització està encaminada a gestionar-les», va reconèixer el ministre Portaveu.


El nomenament de Jordi Boixader com a nou director adjunt del Departament de Policia es farà efectiu a la institució un cop es publiqui al BOPA). H 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT