PUBLICITAT

Puigcerdà

Cuina pirinenca a tres bandes

Les jornades Gastropirineus arrenquen amb una sessió de cuina en directe

Per El Periòdic

33L’inici d’una sessió de cuina pirinenca transfronterera, ahir.
33L’inici d’una sessió de cuina pirinenca transfronterera, ahir. | Gastropirineus

Què fan un francès, un català i un andorrà cuinant junts? Podria ser l’inici d’un acudit, però no, és el començament d’un altre ritual que també aporta una bona dosi de felicitat: delectar-se amb un saborós àpat de proximitat. 


Si darrere dels fogons hi ha professionals de reconegut prestigi i compromesos alhora amb la cuina tradicional i amb la mitja volta innovadora, l’esdeveniment promet.


Estem parlant de la inauguració ahir de la segona edició de Gastropirineus, una trobada que busca «crear la marca Cuina del Pirineu, definir un catàleg de productes i plats pirinencs i potenciar la relació entre la gastronomia i el turisme», en paraules del seu director, Francesc López. 

 

La trobada també vol millorar l’economia de la zona amb projectes com CCI PirineusMed


Aquest binomi entre la taula i els visitants del territori aporta el perfil més econòmic i empresarial a les jornades. «Volem que els productors del Pirineu sobrevisquin i per a això necessitem que siguin coneguts a través de les cartes dels bons restaurants i amb el boca-orella dels qui ens visiten», va considerar López. 


Entre els cuiners que saben portar ben alt la reputació gastronòmica de la serralada i que van participar en la sessió inaugural de cuina en directe d’ahir, es trobava l’andorrà Josep Maria Troguet, de la Borda Raubert de La Massana, juntament amb altres companys de professió de Girona, Lleida i Pyrénees Orientales. 


Aquesta particular preparació a tres bandes (França, Andorra i Catalunya) estava marcada també per la voluntat de millorar l’economia d’aquestes àrees gràcies al projecte transfronterer CCI Pirineus Med. 


Va ser la gerent de la Cambra de Comerç d’Andorra, Pilar Escaler, qui es va encarregar de presentar la iniciativa, finançada pel programa Interreg-POCTEFA de la Unió Europea que té com a objectiu reduir la disparitat entre les regions en termes de desenvolupament econòmic i ambiental.  
Al vespre, un altre restaurant andorrà, el Manel i Mimi’s de la capital van aportar el seu toc a l’anomenat «Sopar amb estrelles».


A banda de la qualitat dels cuiners del Principat, Gastropirineus també dona l’oportunitat a petits productors andorrans de presentar les seves matèries d’alta qualitat. És el primer any que el país participa a les jornades, però tot apunta que la col·laboració serà llarga, i ja es pensa en la creació d’un segell pirinenc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT