PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern vol crear una ‘app’ per integrar els sistemes de pagament

Saboya destaca que a través del mòbil es podrà millorar l’experiència de consum d’una persona

Gilbert Saboya a l’edifici de Govern del Prat del Rull, on està el seu ministeri.
Gilbert Saboya a l’edifici de Govern del Prat del Rull, on està el seu ministeri. | MARICEL BLANCH

El Govern estudia implementar una aplicació que integri tots els sistemes de pagament que fa una persona al llarg de l’any, segons ha explicat el ministre d’Economia i Innovació, Gilbert Saboya. «Tots som clients de diferents sistemes de pagament, tenim targetes de crèdit, d’altres de dèbit, som consumidors de targetes de promocions o compradors de tiquets d’activitat de lleure», va ressaltar Saboya. És en aquest context que el ministre va indicar que «seria interessant llençar un projecte que fos d’integració del sistema de pagament des d’una visió més àmplia» en el qual l’usuari pogués gestionar els seus descomptes o pagaments des d’un únic espai fos «amb línia o des d’un únic dispositiu, que hauria de ser l’aparell mòbil». 

Per a nacionals i turistes 

Aquesta aplicació, va comentar Saboya, estarà destinada a millorar l’experiència de consum tant del nacional com del turista. A més, va assenyalar que tenir aquest «sistema de pagament eficient» podrà comportar que es posicionés millor el sector del comerç, així com que es promocionés d’una manera més proactiva les activitats de lleure o les opcions de mobilitat dins del Principat. Amb aquest model de pagament, segons Saboya, Andorra podrà ser «més competitiva» a l’hora d’atreure turistes. «Hem de ser capaços de poder integrar el conjunt de sistemes de pagaments que fa servir una persona al llarg de l’any i fer que pugui promoure una major utilització, un consum més fàcil i de cara els visitants que sigui un element diferencial que pot oferir Andorra», va assenyalar el ministre.


Saboya va assegurar que aquest projecte és un dels que el seu ministeri té en ment treballar. «Hem de veure quines possibilitats tenim de fer aterrar un projecte de petita dimensió per iniciar el moviment o serà alguna cosa que deixarem treballat per al pròxim Govern», va destacar el ministre. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT