PUBLICITAT

'Ilde' Lima serà baixa per sanció per al partit contra Macedònia

  • Koldo veu aquesta baixa com "una més" i manté que Andorra jugarà "igual"
IVÁN MOURE
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
'Ilde' refusa una pilota arran de terra en el duel del Preeuropeu contra Rússia, el passat 3 de setembre. Foto: TONY LARA

Ildefons Lima és baixa de cara al partit del divendres de la setmana que ve contra Macedònia. El jugador del Bellinzona suís és, amb tota probabilitat, l'internacional tricolor que més amonestacions ha vist i l'arribada de Koldo Álvarez a la banqueta no ha canviat les coses: va veure una targeta groga contra Rússia, una altra a Irlanda i ha de complir un partit de sanció.

Deia David Rodrigo que el caràcter d'Ilde era necessari per a un combinat modest com és Andorra. El seu deixeble i successor, Koldo, no ha variat gens ni mica el discurs: "Necessitem un jugador així, de les seves característiques", va assegurar ahir el seleccionador. "L'agressivitat va amb la samarreta. Les seves targetes serveixen, perquè vénen per entrades necessàries que fa. Necessitem a 'Ilde' tal com és, encara que ens costi no tenir-lo una vegada cada tres partits", va prosseguir.

L'absència d'un dels pilars de la tricolor no trastocarà res. "És un jugador important, és cert, però es tracta d'una baixa més i no hi ha més volta de full", va indicar Koldo abans de mantenir que no hi hauran sorpreses tàctiques: "Canviarem jugador per jugador i ja està. Jugarem igual". És a dir, que Koldo continuarà amb el dibuix tàctic 4-2-3-1 i probablement amb un onze similar als utilitzats contra Rússia i Irlanda. En aquests partits la parella en el centre de la defensa amb Ilde va ser Fernando Silva, que contra Macedònia podria formar tàndem amb Òscar Sonejee, el primer capità de l'equip que en aquest Preeuropeu encara no ha estat titular.

CAP BAIXA MÉS, DE MOMENT A
banda d'Ildefons Lima de moment no hi ha cap baixa destacada més, tret de les ja conegudes dels lesionats Ivan Perianes o Juli Sánchez o la de l'expedientat Víctor Rodríguez, que encara no ha complert el càstig imposat per la FAF i no pot jugar ni amb l'Escale ni amb cap selecció.

La resta dels preseleccionables estan citats per demà a Aixovall i la setmana vinent, ja els 23 que entrin en la preconvocatòria, entrenaran dilluns i dimarts a Alàs, dimecres a Aixovall i dijous al Comunal.

MACEDÒNIA VA BALLAR A ESPANYA
Pel nom del país i jugant a casa Macedònia podria semblar un dels rivals assequibles per poder puntuar. De fet és l'únic combinat que ha perdut amb la tricolor --aquell 1-0 al el 13 d'octubre del 2004 amb gol de Bernaus--. Però Koldo mira la memòria més recent: "Abans que Espanya guanyés el Mundial va jugar un amistós amb aquest equip i al descans perdia 0-2. Macedònia ha estat l'únic equip que ha sabut treure-li la pilota a la campiona del Món". Tot i que només ha sumat un punt en el Preeuropeu les paraules de Koldo sonen a que tenen un potencial que no es pot menysprear. [email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT