PUBLICITAT

Andorra la Vella

El ritme de les peülles màgiques

Els sis rens del Pare Noel i els dromedaris reials fan parada a Andorra la Vella

Per El Periòdic

Els dromedaris passegen per l’avinguda Meritxell, ahir.
Els dromedaris passegen per l’avinguda Meritxell, ahir. | Sergi Perez

Si aquests dies sentiu un soroll desconegut sobre els carrers i les avingudes  de la capital, no el deixeu passar, podríeu tenir l’oportunitat de veure en primera persona els ajudants més animals i més màgics de tot el Nadal: els rens del Pare Noel i els dromedaris de Ses Majestats els Reis d’Orient. 


El Comú d’Andorra la Vella ha aconseguit convèncer-los per segon any consecutiu per fer una parada fins al dia 10 a la parròquia. Segur que el caliu de tots els nens andorrans i estrangers que els estaven esperant els va fer acabar decidir-se.  Si voleu veure’ls, es passen la majoria del dia a la plaça del Poble, tot i que també s’aventuren pels carrers de tant en tant. 
Però no hi ha només animals, al Nadal de la capital i per avui tindrem un altre plat fort. Abrigueu-vos bé perquè aquest convidat va pel cel: el zepelí gegant de la Companyia la Baldufa. Passarà per l’eix comercial a les 18:30 amb tot un seguit d’històries fins a arribar a la plaça del Poble.  Aquesta acció anirà acompanyada de la presència de menairons que seguiran treballant per assegurar-se que tothom es pot emportar el seu grapat de bons desitjos. 


Si us heu portat bé, no oblideu passar per l’Oficina de correus màgica, en marxa des de dimecres i fins al 5 de gener. S’hi recullen i segellen diàriament entre les 17:30 i les 19:30 les cartes per enviar-les als encarregats de repartir els regals nadalencs arreu del món: el Pare Noel, els reis de l’Orient o la bruixa Befana. El comú ha produït aquest any 15.000 exemplars de cartes que els nens poden omplir al taulell d’atenció al públic o bé portar ja degudament complimentada. 


A causa de l’elevada afluència turística, les activitats de l’espai Frozen, de Disney, situades a la plaça de la Rotonda, també amplien el seu horari: estarà obert de les 10:00 a les 14:00 i de  les 16:00 a les 20.00.


La plaça Guillemó se suma a totes les activitats amb la pista de patinatge de gel sintètic i una proposta de jocs artesanals de fusta gegants desplegada de la mà de La Pantonimia en dues sessions: a les 12.00 i a les 17.00.


Si algú trobava a faltar el consumisme nadalenc, no cal patir, la plaça del Poble també ens proveeix d’un Mercat de Nadal fins a les 21.00. Però l’atenció del visitant haurà de competir entre les paradetes i l’espai gastronòmic o el tobogan gegant de gel sintètic, amb uns gens menyspreables 35 metres de recorregut.


Però si vosaltres el que voleu és arremangar-vos i crear, cap problema. Durant l’horari d’obertura del mercat hi haurà la Carpa d’Artistes amb tallers i manualitats gratuïtes per infants. Segur que tothom trobarà un pla adequat pel seu esperit nadalenc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT