PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els residents comencen a votar al consolat

Quasi 4.000 inscrits al CERA han demanat votar i s’espera per tant una elevada participació

Per El Periòdic

Residents catalans exerceixen el dret a vot al consolat espanyol, aquest matí.
Residents catalans exerceixen el dret a vot al consolat espanyol, aquest matí. | ANA / M. M.

El termini perquè els residents catalans a Andorra, que prèviament han demanat el vot pregat,  puguin exercir el seu dret a vot de manera presencial en una de les tres urnes habilitades al consolat espanyol va començar ahir. Un total de 3.951 persones incloses al Cens d’Electors Residents Absents (CERA) han demanat votar a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 21 de desembre, el que representa un 30% del cens de residents catalans a Andorra. Una xifra molt superior a la que es va registrar en les passades eleccions del 27-S, quan el nombre de persones incloses al CERA, que van demanar el vot, va arribar a les 2.202 persones. Aquest fet és una mostra més que aquestes eleccions han despertat un gran interès dins de les fronteres catalanes però també en aquells residents fora.
La votació es va desenvolupar amb total normalitat, tret d’alguns casos on faltava alguna documentació per exercir el dret a vot. De fet, tal com va apuntar el cònsol espanyol a Andorra, Antonio Prats Marí, ahir segurament serà el dia amb més afluència de gent. Cap a la una del migdia ja havien passat pel consolat més de 300 persones. Per la seva banda, els representants de les candidatures independentistes que fan d’observadors, sorgits de la iniciativa Catalans al món, van explicar que no hi va haver cap incidència destacable i que el tracte amb l’Ambaixada i el consolat espanyol ha estat molt obert i amable.
Santi Macià, organitzador del grup d’observadors a Andorra, va explicar en declaracions a l’ANA que cada dia hi haurà mínim de dues persones controlant la votació. «Contem cada vot emès perquè després aquests coincideixin amb els que es rebran a les circumscripcions electorals i també controlem que les urnes no s’obrin abans del recompte», va assenyalar.
Després que la Junta Electoral Central decidís ampliar el termini de votació presencial dos dies, els residents catalans podran dipositar el vot fins el dijous. L’horari d’aquest últim dia serà reduït i només es podrà votar de 9 del matí a 13.30 hores. La resta de dies el consolat d’Espanya estarà obert de nou del matí a vuit del vespre, de manera ininterrompuda. Cal recordar que aquest dimecres ds’acabarà el termini per enviar el vot certificat al consolat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT