PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els comerciants, preocupats amb començar més tard les rebaixes

El sector assegura que només venen quan hi ha promocions

Un cartell de rebaixes en una botiga d’esport.
Un cartell de rebaixes en una botiga d’esport. | TONY LARA

Els comerciants estan preocupats amb el fet que les rebaixes comencin més tard en el període de Nadal. De fet, el Govern va aprovar al mes de maig escurçar el calendari de rebaixes de sis mesos a quatre, dos a l’estiu i dos a l’hivern, per la qual cosa aquesta mesura ja es va implementar a l’estiu. Ara, però, per primer cop es posarà en marxa en el període nadalenc, quan les ofertes tindran lloc del 22 de desembre al 28 de febrer.


 «La realitat és que funcionem a cop de promocions i només venem quan hi ha ofertes», va ressaltar a EL PERIÒDIC Joan Babot, president de l’Associació de Comerciants de Prada Ramon i Maria Pla. En aquest sentit, va argumentar que si es retarden les rebaixes, això farà que comencin a vendre més tard i, per tant, pot acabar perjudicant la facturació.

En un primer moment, però, la sensació del sector no era aquesta i inclús, va dir Babot, existia la sensació que si es retardaven les rebaixes s’aconseguiria vendre més gènere sense que estigués promocionat. Ara bé, Babot va detallar que aquesta percepció ara ha canviat perquè s’han donat compte que només venen quan hi ha promocions com quan se celebra l’Andorra Shopping Festival, el Black Friday o el període de rebaixes. «Els nostres clients potencials esperen les rebaixes per poder comprar», va assenyalar.

A més, va assegurar que el sector «no comença a vendre fins que no hi hagi les rebaixes», va dir Babot. En aquest sentit, va recordar que mentre el balanç del sector hoteler va ser positiu durant el pont de la Puríssima a començaments de mes, això no es va traduir en un increment de les vendes en el sector comercial.


També es va mostrar preocupada Susagna Venable, presidenta dels comerciants de l’Avinguda Carlemany. Per Venable regna la incertesa perquè és el primer cop que s’implementa la mesura al Nadal, però va matissar que «el fet que s’hagin retardat les rebaixes no ajuda». Això es deu el fet que la gent «és conscient quan hi ha rebaixes» i, per tant, «espera a comprar» quan s’inicien les ofertes. 

Primer cop a l’hivern

«Serà la primera prova», va dir Venable sobre la implementació del nou calendari de rebaixes a l’hivern. La comerciant va explicar que aquesta mesura ja es va desenvolupar a l’estiu, però que és diferent perquè en aquesta època no hi ha tants turistes com ara  a l’hivern, que arriben al Principat per anar a esquiar. 


Per contra, Sònia Yebra, dels comerciants de l’Avinguda Meritxell no creu que començar les rebaixes més tard afecti al sector. «El Nadal sempre funciona», va dir Yebra que hi va afegir: «Mentre comencem les rebaixes abans que els nostres països veïns, no hi ha cap problema». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT