PUBLICITAT

Andorra la Vella

López: «La gestió pública és una xarxa de clientelisme polític»

El Consell General aprova el projecte de llei qualificada amb els vots en contra del PS i SDP

Per Lídia Raventós

López conversa amb Martí al Consell General, ahir.
López conversa amb Martí al Consell General, ahir. | MARICEL BLANCH

El Consell General va aprovar ahir, amb els vots en contra dels consellers del PS i SDP, el projecte de llei qualificada de col·laboració entre l’administració general i els comuns, i entre els comuns, un text que afavorirà la mobilitat de funcionaris entre institucions i permetrà la creació de mancomunitats. Dos aspectes que el parlamentari socialdemòcrata, Pere López, va considerar que seran «oficines de col·locació» i faran augmentar la despesa pública. 


En aquest sentit, el conseller va acusar DA de convertir «la gestió pública en una veritable xarxa de clientelisme polític» i en una «eina de fidelització de vots». A més, va afirmar que la legislació proposada pels demòcrates només vol «eludir controls polítics, sense interventors, sense regulació concreta ni graelles salarias, un caldo de cultiu idoni per a la seva oficina de col·locació».


Per contra, el cap de Govern, Toni Martí, va argumentar que la llei «donarà les eines als ens locals per fer la seva feina de manera més eficient i eficaç per un millor servei al ciutadà». En aquest sentit, va defensar que les mancomunitats milloraran la feina dels comuns simplificant processos. Pel que fa  a la mobilitat de treballadors entre administracions, el líder demòcrata va recordar que la mesura anirà complementada amb la Llei de la Funció Pública, encara per aprovar.Pel que fa a les crítiques del PS, Martí va acusar López d’estar en campanya electoral i de voler aprofitar la llei per treure’n un rèdit polític. 

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT